Didesnė dalis rajoninių kelių šiuo metu jau nuvalyti. Šalyje liko neišvažiuojamų apie 10 proc. šių kelių. Daugiausia jų Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių ir Utenos apskrityse. Kituose rajoniniuose keliuose daug kur dar yra sniego liežuvių ir susiaurėjimų, dėl ko važiavimas jais yra sudėtingas.

Dėl to važiuoti tamsiuoju paros metu į atokesnes kaimo vietoves, nežinant ar kelias ten išvažiuojamas, nepatariame. Esant galimybei prašome atsisakyti planuotų kelionių nakties metu.

Ateinančią naktį numatomas atšalimas, keliuose susiformuos plikledis.

Gelbėtojams darbo netrūksta

Ugniagesiai pastarąją parą iš pusnių traukė užklimpusius medikų, policijos automobilius, mokyklinius autobusus, valė sniegą nuo stogų.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), greitosios pagalbos medikų automobiliai ketvirtadienį ir penktadienio naktį klimpo Utenoje, Klaipėdos, Vilkaviškio, Širvintų, Pasvalio rajonuose, Palangos savivaldybėje, policijos - Širvintų ir Biržų rajonuose.

Taip pat iš sniego vaduoti bent keturi mokykliniai autobusai su vaikais, dauguma iš jų - šiaurės Lietuvoje. Šioje šalies dalyje traukta ir didžioji dalis užklimpusių gyventojų automobilių.

Sniego danga šalyje kol kas išlieka tokia pat stora kaip ir pastarosiomis dienomis. Telšiuose, Laukuvoje ir Nidoje prisnigta 60 ar daugiau centimetrų, daugelyje kitų vietų - per 30 centimetrų.

Savaitgalį sinoptikai prognozuoja atšilimą, sniegas turėtų aptirpti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją