Anot Vilniaus savivaldybės, jos turi būti įrengtos netoli daugiabučio kiemo, su nuorodomis gyventojams, kad pradėjus valyti kiemus, savininkai galėtų operatyviai perstatyti į jas automobilius. Artimiausiu metu seniūnijos turi savivaldybės vadovams pateikti rezervinių aikštelių adresus ir schemas, kurios bus dalinamos ir gyventojams.

Savivaldybė kaip gerą pavyzdį nurodo bendrovių „BOD group“, „Baltic optical disk“; „BRD“, „Baltisc solar energy“ ir kitų iniciatyvą, kaip bendrovės išnuomota sniego valymo technika išsivalė ne tik savo 0.4 ha kiemą, bet ir automobilių stovėjimo aikšteles, prieigas prie jų, taip pat Linkmenų gatvės atkarpą, vedančią iki įmonių administracinių pastatų.

„Kaip meras, ir kaip vilnietis, džiaugiuosi, kad sostinės įmonės supranta mus ir prisideda prie talkų. Kreipiuosi į visus Vilniaus įmonių vadovus: būkime miesto patriotai, supratingi ir geranoriški piliečiai, – ateikime miestui į pagalbą. Kviečiu susitelkti ir savo turimomis pajėgomis išsivalyti ne tik savo kontorų prieigas, bet ir kvartalo, vidines gatves ir artimiausius šaligatvius“, – vertindamas įmonių grupės, įsikūrusios netoli savivaldybės, Linkmenų gatvėje, darbą, sakė Vilniaus meras Raimundas Alekna.

Pasak miesto vadovo, daugelis miesto įmonių ir organizacijų turi sniego valymo techniką arba neretai ją išsinuomoja tam, kad, staiga iškritus sniegui, užtikrintų privažiavimus savo klientams, interesantams, darbuotojams bei kitam transportui. Tai kodėl tos technikos nepanaudojus ne tik savo, bet ir miesto labui?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją