„Įvertinimus turimas pajėgas ir įvertinus tai, kad sniego yra 1,5-2 karto daugiau nei kada nors buvę anksčiau tokiu laikotarpiu, tai turiu pasakyti, kad su sniegu kovoti sekasi patenkinamai, pakankamai neblogai. Turime priekaištų – buvome susirinkę su komunalinio ūkio vadovais, vicemerais, pasitarėme, kaip reikėtų sustiprinti sniego valymą, ypač nuo šaligatvių. Traumų yra pakankamai daug. Iš tikrųjų mes turime priekaištų, matome netgi kaip „paskatinti” tuos, kurie nelabai gerai tvarkosi. Aišku, santykiai (su komunalininkais) nėra tokie draugiški, nes ankstesnės Vilniaus valdžios ne taip dosniai atsilygindavo tvarkytojams, yra skolų”, - R. Alekna sakė trečiadienį Žinių radijo laidoje „Raktas“.

Pasak jo, druskos sniegui tirpdyti Vilnius esą jau gavo, tačiau net jei druskos ir pritrūktų, miestas nevalytas neliktų.

„Neseniai gavom (druskos) ir jei bus tokios sąlygos kelias dienas, turėsime galimybę valyti, tirpdyti sniegą, tačiau esame numatę variantus, ką daryti, jeigu tos druskos ir nebūtų. Tada visa sunkioji technika būtų sutelkta ir tada mes valytume tom įmanomom priemonėm. Būtų gerokai sudėtingiau, bet mes turim įsteigę Ekstremalių situacijų komitetą, kuris stebi situaciją ir pasiruošęs reaguoti”, - sakė R. Alekna.