Vilniaus miesto meras Raimundas Alekna sako, kad susidarius tokiais situacijai svarstomos galimybės bausti darbo neatliekančias įmones sutartyse su jomis numatytomis priemonėmis.

„Kaip meras nesu patenkintas, nes ne visos tarnybos, kurios laimėjo konkursus, valo taip, kaip mes tikimės, kad tą darytų. Šiandien rytiniame pasitarime buvo išsakytos nuomonės, kad reikėtų kai kuriuos atitinkamai įvertinti – imtis sutartyse numatytų sankcijų už netinkamą darbo atlikimą“, - DELFI sakė R. Alekna.

Savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktorius Virginijus Pauža DELFI pasakojo, kad daugiausia gyventojų skundų sulaukiama iš naujųjų miesto rajonų ir skundžiamasi labiausiai nenuvalytais šaligatviais – esą yra vietų, kur pėstieji išties negali praeiti.

„Faktiškai pats blogumas yra ten, iš kur gauname daugiausia gyventojų skundų, o daugiausia skundų gauname iš ten, kur daugiausia gyvena žmonių – visi naujieji gyvenamieji rajonai. Situacija šiaip yra netenkintina naujuose rajonuose – Šeškinėje, Fabijoniškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Pašilaičiuose ir panašiai“, - pasakojo V. Pauža.

„Gatvės ir keliai esant tokiai situacijai tikrai yra normalios būklės. Visos gatvės yra pravažiuojamos, viešasis miesto transportas dirba be jokių sutrikimų. O blogai yra dėl teritorijų tvarkymo – tai yra šaligatviai, kiemai ir taip toliau. Čia labiau, kaip pasakyčiau, pėsčiųjų problemos. Visos gatvės yra išvažiuojamos ir pravažiuojamos, jų būklė normali prie tokių oro sąlygų, bet jei žiūrėtume į šaligatvius, kur vaikšto pėstieji, tai tuose gyvenamuosiuose rajonuose kai kur praeiti neįmanoma“, - pridūrė departamento vadovas.

Iš viso Vilniaus mieste sniego valymo darbams yra samdomos keturios įmonės: „Grinda“, „Naujamiesčio būstas“, „Vilniaus zunda“, „Aketonas“.

„Mes planuojame imtis sankcijų, kurios numatytos rangos sutartyse. Bendrais bruožais tai reiktų, kad bus taikomos baudos, o jeigu konkrečiau – vienas iš variantų yra sutarčių vykdymo garantijos. Tai mes iš pradžių pasinaudosime šita galimybe“, - pasakojo V. Paužą, tačiau atsisakė pasakyti, kurių iš keturių įmonių veikla miesto valdžios netenkina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją