“TÜV” Rheinland Group Kiolne (Vokietija) – autoritetinga organizacija kontroliuojanti pramonės produktų ir vartojimo prekių kokybę – išdavė “Alergenų atžvilgiu patikrinto salono” patvirtinimo sertifikatą “Ford” kompanijos vienatūriui “FocusC-MAX”. Tai pirmasis atvejas, kuomet nepriklausomi ekspertai patvirtino, jog automobilio salone yra panaudotos medžiagos, kurios sumažina alergijos riziką iki minimalios.

Prieš išduodant sertifikatą, buvo atlikti išsamūs ir moksliškai pagrįsti bandymai, atitinkantys griežtas “TÜV” bandymų procedūras. “Ford” iniciatyva visapusiškai ištirtos visos medžiagos, galinčios kelti grėsmę alergiškiems žmonėms. Visi salono elementai, kurie turi tiesioginį ir ilgalaikį sąlytį su žmogaus oda, tokie kaip sėdynių apmušalai, kilimėliai ir saugos diržai taip pat buvo dermatologiškai patikrinti.

“Alergijos pavojus vis dar nėra tinkamai įvertinamas. Juk tai turi įtakos daugelio įvairaus amžiaus žmonių gyvybėms”, - sakė “Ford of Europe” vice prezidentas produktų kūrimo klausimams p. Derrick Kuzak. “Būtent todėl “Ford” toliau tęs šią iniciatyvą, be papildomo mokesčio pirkėjams”, - teigė jis. “Ford” ketina bandyti ir kitus naujus modelius, remiantis griežtais “TÜV” kriterijais. Rinkoje esantiems modeliams bandysime nuosekliai pritaikyti medžiagas, atitinkančias “TÜV” reikalavimus, norint gauti nealergiškų medžiagų sertifikatus. Tai neįvyks per vieną naktį, tačiau įsipareigojame siekti, kad visi “Ford” modeliai turėtų “alregiškai patikrinto salono” sertifikatus”, - sakė p. D. Kuzak.

Tai nereiškia, kad “Ford” modeliai, kurie nėra gavę “TÜV” sertifikato nėra tinkami alergiškiems žmonėms. Nuo 1984 metų “Ford” kompanija įdiegė programą, kuri užtikrina alergiškai saugių medžiagų panaudojimą visų modelių salonuose ir kurie neturi neigiamo poveikio vairuotojui ir keleiviams. Tie patys reikalavimai keliami ir dalių tiekėjams.

Naujojo vienatūrio “FocusC-MAX” kūrimo procese “Ford” inžinieriai atidžiai tyrė ir parinko medžiagas, kurios nesukeltų alergijos nuo to kenčiantiems žmonėms. Dėl to atsisakyta tokių medžiagų, kaip lateksas ar nikelis panaudojimo, kurios gali sukelti alergines reakcijas jautriems žmonėms. Be to, “FocusC-MAX” montuojamas itin efektyvus mikrodaleles sulaikantis salono oro filtras, kuris taip pat gavo “TÜV” patvirtinimą. Šis filtras apsaugo nuo žiedadulkių, kurios ypatingai pavojingos astmatikams, patekimo į automobilio saloną.

“TÜV” sertifikatas svarbus ir ne tik alergiškiems žmonėms. Didelė dalis “TÜV” atliekamų bandymų metu analizuojama oro kokybė automobilio salone, tiriant tokių medžiagų organinių koncentraciją kaip formaldehidai, karbolio rūgštys ar tirpikliai. Bandymų ir vertinimų kriterijai yra skelbiami internete (www.tuv.com, ID Nr. 4111008300).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją