Tinklo „Lukoil" degalinėse Latvijoje litras populiariausio 95 markės benzino vidutiniškai kainuoja apie 3,95 lito. O Lietuvoje to paties tinklo degalinėse už litrą benzino tenka suploti apie 4,4 lito. Tinklo "Statoil" degalinėse Latvijoje litras 95 markės benzino vakar vakarop kainavo apie 4,03 lito, o Lietuvoje – 4,41 lito.

Tiesa, litras dyzelino abejose šalyse kainuoja maždaug tiek pat. Latvijos "Lukoil" degalinėse – 3,97–3,99 lito, Lietuvos – 3,96–3,99 lito. Latvijos tinkle "Statoil" dyzelinas vakar buvo net brangesnis nei Lietuvoje. Šalyje kaimynėje ši degalų rūšis kainavo 4,03 lito, o Lietuvoje – 3,99 lito.

Bendrovės „Lukoil Baltija" Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas patvirtino, kad Latvijoje šio tinklo degalinėse benzinas kainuoja mažiau nei Lietuvoje. Tačiau jis pabrėžė, kad degalinių tinklas visose šalyse taiko tokią pačią kainodarą. Skirtumas esą susidaro dėl akcizo ir Latvijoje vis dar taikomos nuolaidos į degalus maišomiems biopriedams.

Lietuvoje už 1 tūkst. litrų benzino mokamas 1,5 tūkst. litų akcizas, Latvijoje – 1320, o Estijoje – 1357 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją