„Gyventojų nusiskundimai dėl blogų eismo sąlygų, o ypač – nepabarstytų šaligatvių, yra pagrįsti. Tokia padėtis, kokia yra dabar, negali toliau tęstis“, – sako Vilniaus meras Raimundas Alekna.

Miesto tarnybos, kurių pagrindinis uždavinys užtikrinti vairuotojų ir pėsčiųjų saugumą, patikino, jog imsis visų įmanomų priemonių, kad eismas mieste nesutriktų, rašoma Vilniaus savivaldybė pranešime.

Gatvių valymą kelininkams sunkina labai sudėtingos oro sąlygos. Šiais metais laikosi pakankamai žema temperatūra (nuo –10 iki –16 laipsnių Celsijaus), dažni krituliai, sniegas. Druska sniegą tirpina iki –12/–14 laipsnių Celsijaus, todėl žema temperatūra trukdo spartesniam darbui. Dažniau berti druskos neįmanoma, mat, būtų susiduriama su aplinkosauginėmis problemomis. Nuo per didelio druskos kiekio kentėtų šalia kelio esantys augalai bei gelžbetoniniai statiniai.

Sostinės gatvės barstomos naktį arba viduryje dienos. Stengiamasi vengti „piko“ valandų, nes tada barstytuvas su kitais eismo dalyviais stovi vienoje eilėje ir negali atlikti savo darbo. Ryte gatvės pradedamos barstyti apie 4 val., o baigiamos 7 val., prieš gyventojams išvažiuojant į darbą. Pagal esamus reikalavimus, visos gatvės turi būti visiškai nuvalytos ir pabarstytos praėjus ne daugiau kaip 6 val. nuo to laiko, kai nustoja snigti.

Pirmiausia barstomos greito eismo gatvės ir gatvės, kuriomis važiuoja visuomeninis transportas, autobusų ir troleibusų sustojimo ir stovėjimo aikštelės. Kelininkai skundžiasi, kad problemų sukelia netvarkingai, draudžiamųjų ženklų zonose ar kampu į važiuojamąją dalį statomi automobiliai ir prašo gyventojų nepalikti automobilių netvarkingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją