Sniegas trumpalaikis, bet gausus

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresniosios sinoptikės Alvos Nagelytės, sniego debesų centras kabo virš centrinės Lietuvos, tačiau Vakarų krypties vėjas jį stumia šiaurės rytų link.
„Vilniuje snigs iki pat vakaro, tačiau virš sostinės kabo jau nueinantis debesų kraštas. Sniego intensyvumas mažėja ir mažės toliau – jau nebeturėtų drėbti taip stipriai, kaip iki pietų“, - teigė specialistė.

Greičiausiai turėtų nustoti snigti Suvalkijoje, tačiau snygis persikels į šiaurinę Lietuvos dalį. Mažiausiai žiemos kritulių teks šiaurės vakarams daliai. Anot sinoptikų, jei nepasikeis vėjo, genančio sniego debesis, kryptis, šios šalies dalyje gali net nesnigti.

Visgi pašnekovė nuramino, kad šis daug nepatogumų pridaręs sniegas – trumpalaikis. Antradienį ir trečiadienį daugelyje šalies rajonų prognozuojami ramūs orai be kritulių ir netgi su pragiedruliais.

Vairuotojai pagaliau atkreipė dėmesį į oro sąlygas

Vilniaus kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius DELFI sakė, jog pranešimų apie eismo įvykius pirmadienį iki 13 val. nebuvo gauta ypatingai daug, tačiau tai neatspindi realios padėties sostinės gatvėse, kur eismo sąlygos labai sudėtingos. Pasak V. Černevičiaus, vairuotojai pagaliau atkreipė dėmesį į sudėtingas eismo sąlygas – važiuojama lėčiau, laikomasi didesnių atstumų tarp automobilių.

Miesto gatvėse sniegas sukėlė chaosą. Kai kuriose įkalnėse užstrigo vilkikai ir viešasis transportas. Vidurdienį iš Vilniaus centro į oro uostą vairuotojams teko važiuoti maždaug valandą.

DELFI primena, kad pagal šiuo metu galiojančią tvarką gatvės mieste turi būti nuvalytos praėjus 6 valandoms po to, kai nustoja snigti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją