Šimtai lietuvių, keliaujančių šventėms iš Didžiosios Britanijos ir Airijos, taip pat nežino, ar sugebės grįžti į Lietuvą. Orų specialistai sako, kad šaltis ir sniegas gali tęstis ir ateinančią savaitę, praneša Lietuvos radijas.

Oro sąlygos šį savaitgalį, paskutinį prieš šventes, kai oro uostuose daugiausiai keliaujančių, daug kur Europoje trukdė ir lėktuvų, ir kelių transporto eismą. Labiausiai paveiktos yra Britanija ir Prancūzija, tačiau didelius trukdymus patiria keleiviai ir Vokietijoje, Olandijoje, Belgijoje bei daugelyje kitų šalių.

Didžiausias pasaulyje pagal keleivių skaičių tarptautinis oro uostas, Londono Heathrow, sekmadienį tebelieka praktiškai uždarytas – atvykstantys skrydžiai priimami nebus ir išskris labai nedaug lėktuvų. Nors kitas Londono oro uostas, Getvikas, atidarytas, bet daug skydžių vėluoja arba yra atšaukti. Keleiviams, kuriems nepavyko išskristi, kiti bilietai siūlomi dažniausiai jau tik po Kalėdų.

Oro uostuose tiesiog ant grindų nakvoja šimtai žmonių. Keleivių vargą didina tai, kad prisiskambinti oro bendrovių telefonais praktiškai neįmanoma, ir, kaip paprastai būna tokiais atvejais, trūksta aiškios informacijos, nes pačios oro bendrovės dažnai nežino, kaip klostysis įvykiai.

Vilniaus oro uostas atšaukė skrydžius tik į Paryžių, Frankfurtą ir iš jo, Kauno oro uoste laikinai sustabdyti skrydžiai į Stanstedo ir Lutono oro uostus Londone ir į Edinburgą.