Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) kartu su Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnais patikrinimo metu Lentvaryje nustatė nelegaliai laikomą 25 kub. m dyzelinio kuro talpyklą, kurioje buvo beveik 9 tūkst. litrų neapskaitytų degalų. Neregistruotos talpyklos savininkas privalės sumokėti apie 8 tūkst. Lt akcizo mokestį, jam gresia iki 20 tūkst. Lt siekianti bauda. Tai jau trečioji sėkminga bendra VMI ir MKT operacija per pastarąsias dvi savaites.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad nelegali 25 kub. m. kuro talpykla įrengta šalia oficialiai mokesčių inspekcijoje registruotos kuro talpyklos. Ji buvo paslėpta po žeme ir sujungta žarnomis su oficialiai registruota talpykla bei kuro išdavimo kolonėle. Nelegaliai naudojamoje talpykloje patikrinimo metu rasta beveik 9 tūkst. litrų neapskaitytų, kaip įtariama, iš trečiųjų šalių atgabentų dyzelinių degalų, praneša inspekcija.

Anot Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktoriaus Dainoro Bradausko, kuras iš nelegalios talpyklos veikiausiai buvo pardavinėjamas „savo rato“ klientams: mat nelegalaus kuro pardavėjai institucijų specialistų, bandžiusių „įsigyti“ degalų, paprašė nurodyti, kas gali už juos laiduoti. Šiuo metu tyrimas tęsiamas.

Vilniaus AVMI primena, jog pagal galiojančius teisės aktus iš kitų šalių įvežtą kurą galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje jie buvo įvežti. Už į kitą talpyklą perpiltą kurą atsiranda prievolė deklaruoti ir mokėti akcizus. Be to, kuro laikymas neregistruotose talpyklose gresia bauda iki 20 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją