Palangos tiltą numatoma pradėti remontuoti nuo jūros kranto link. Jis bus suremontuotas iš pagrindų, rašo "Lietuvos žinios".

Kurorto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas įsitikinęs, kad nusistovėję palankūs orai gali turėti teigiamos įtakos darbų spartai.

"Esant tokiems šiltiems orams labai palanku pradėti remontą. Tačiau net jei ir prasidėtų lietūs, tilto rekonstrukcijai jie neturėtų įtakos. Tad iki kito sezono darbus tikrai baigsime", - įsitikinęs V.Kuznecovas.

Pasak "Lietuvos žinių", remontuoti tiltą pageidavo tik dvi įmonės - "Lemminkainen Lietuva" ir "Hidrostatyba". Konkursą laimėjo pirmoji, šią paslaugą įvertinusi 1,48 mln. litų.

Palangos savivaldybė jūros tilto remonto darbams buvo numačiusi skirti panašią sumą - nuo 1,5 iki 1,7 mln. litų. Tiesa, rangovui sumokėti už paslaugą miesto biudžeto pinigų neužteks, reikės skolintis iš banko.

Per rekonstrukciją ketinama atnaujinti visas medines tilto dalis, net tvirtinamąsias sijas. Šios turėtų būti iš maumedžio, o lentos - eglinės. Taip pat bus pakeistos ir metalinės žvejų aikštelės bei prieplaukos konstrukcijos, kurios bus padengtos antikorozine danga. Bus pakeisti ir susidėvėję elektros kabeliai, šviestuvai bei jų stovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)