„Trakcja Polska“ keis pavadinimą į „Trakcja Tiltra“.

Kaip per vertybinių popierių biržą informuoja bendrovė „Invalda”, „Tiltra Group“ akcininkė, „Trakcja Polska” įsigis 100 proc. „Tiltra Group”, 96,84 proc. „Kauno tiltų” ir 22 proc. Lenkijos „Silentio Investments Sp. z. o. o.“ akcijų už 777,536 mln. zlotų (676,915 mln. Lt).

Dabartiniams „Tiltra Group“ akcininkams suma bus išmokama naujos bendrovės akcijomis, išleidžiamomis obligacijomis ir pinigais.

Po sandorio įgyvendinimo „Comsa Emte“ grupė valdys maždaug 35 proc. akcijų, „Invalda“ – apie 12,5 proc. akcijų, kiti „Tiltra Group“ akcininkai – 18,5 proc., kiti akcininkai, kurie šiuo metu yra „Trakcja Polska“ akcininkai, turės 34 proc. akcijų.

„Trakcja Polska“ pranešime teigiama, kad po sandorio „Trakcja Tiltra“ bus kotiruojama Varšuvos akcijų biržoje. Visoje grupėje dirbs 3,5 tūkst. darbuotojų.

„Numatoma, kad „Trakcja Tiltra“ vadovybę sudarys atstovai iš abiejų sandorio šalių. Geriausi „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ atstovai suformuos įmonės valdybą, kuriai vadovaus Maciejus Radziwiłłis, dabartinis „Trakcja Polska“ valdybos pirmininkas”, – sako „Comsa Emte“ prezidentas Jorge Miarnau.

Bendros konsoliduotos „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ 2009 m. pajamos siekia 1,9 mlrd. zlotų (1,7 mlrd. Lt).

„Svarbu pažymėti, kad „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ turi viena kitą papildančias strategijas, užtikrinsiančias sinergiją“, – sako Jorge Miarnau sandoryje dalyvaujančios Lenkijos kompanijos pagrindinės akcininkės „Comsa Emte“ prezidentas. Anot jo, „Comsa Emte“ sveikina susitarimą ir vertina jį kaip svarbų žingsnį, kuris padės įgyvendinti „Trakcja Polska“ strategiją diversifikuojant verslą ir žengiant į naujus segmentus statybų industrijos rinkoje.

Sandoris bus baigtas, kai tik išankstinės sąlygos, nurodytos susitarime, bus įvykdytos. Tai reiškia, kad pasikeitimams turės pritarti Konkurencijos ir vartotojų apsaugos biuro prezidentė bei „Trakcja Polska SA“ akcininkai. Jie visuotiniame akcininkų susirinkime turės priimti sprendimus, reikalingus tam, kad sandoris būtų įvykdytas. Jį užbaigti tikimasi pirmąjį 2011 m. ketvirtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją