Norvegijos naftos bendrovės sprendimas smarkiai koreguoja Estijos tiesioginių investicijų statistiką. Vienkartinė „Statoil“ investicija yra tokia didelė, kad sudaro apie pusę visų į Estiją per pirmą pusmetį padarytų investicijų sumos, praneša dienraštis „Äripäev“.

„Statoil Fuel&Retail ASA” komunikacijos direktorė Karen Romer paaiškino, kad Talinas buvo pasirinktas milijardinėms investicijoms todėl, kad Estijoje yra visų stambiausių Skandinavijos bankų filialai, informacinių technologijų aplinka yra tinkama bendrovei, bendrovėms taikoma mokesčių našta yra nedidelė, o su veikla ir darbo jėga susijusios išlaidos yra nedidelės, lyginant su Skandinavija.

„Viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. Estija pereis prie euro“, - pridūrė K. Romer.

„Statoil Fuel&Retail ASA” atstovė nepatikslino, kokie konkretūs bendrovės planai yra susiję su 4 mlrd. Estijos kronų (apie 926 mln.litų) investicijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją