Į aštuonias vikingų valtis, vaizduojančias mitinius drakonus, susėdo Kauno rajono savivaldybės, seniūnijų, ugdymo įstaigų darbuotojai, pasirengę kuo sparčiau įveikti maždaug dešimties kilometrų trasą nuo Vilijampolės iki Kačerginės.

Plaukimą vikingų valtimis kitais metais planuojama pasiūlyti aktyvaus poilsio mėgėjams ir taip sudominti žmones pramogų galimybėmis Nemune. Kiek ši paslauga kainuos, kol kas neskelbiama.

Praėjęs laivininkystės sezonas parodė, kad norintiems pasimėgauti Nemuno teikiamais malonumais labai svarbi ar net lemiama yra bilietų kaina. Antai praėjusią gegužę buvo atidarytas mašrutas Kaunas – Kulautuva. Bilietas pirmyn ir atgal kainavo tik 10 litų, todėl marštutas tapo labai pupuliarus.

„Mano telefonas buvo raudonas nuo skambučių: žmonės reikalavo šį maršrutą padaryti dažnesį“, -- DELFI sakė įmonės Vidaus vandens kelių direkcija vadovas Gintautas Labanauskas. Tačiau visiškai neaišku, ar šis Kauno rajono ir miesto savivaldybių finansuojamas maršrutas bus populiarus kitąmet, nes nėra garantijų, kad vietos valdžia jį finansuos ir toliau. Jei finansavimas bus nutrauktas, kelionė laivu nuo Kauno iki Kulautuvos gali pabrangti iki 30 litų.

Dėl finansavimo problemų keblioje padėtyje atsidūrė šiais metais maršrutą į Nidą atnaujinusi bendrovė „Nemuno linija“. Jos direktorius Alfredas Eitutis skundėsi, kad nesulaukia valstybės palaikymo ir nuogąstavo, kad dėl finansinių sunkumų gali tekti parduoti keleivius į Nidą plukdžiusius laivus „Raketa“. Kelionė iš Kauno į Nidą ir atgal kainavo 198 litus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją