Bendrovės "Žiemgalos automobiliai" vadovas Saulius Gedvilas teigia, kad šiais metais planuojama surinkti per 200 MAZ markės automobilių. Tai 10 ir 20 tonų savivarčiai, važiuoklės, vilkikai, bortiniai-tentiniai automobiliai. Ateityje bus gaminama ne mažiau kaip 500 vilkikų ir savivarčių per metus.

"MAZ markės automobilių surinkimas yra svarbus įvykis ne tik Lietuvai. Automobilius pardavinėsime Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. Tai - "kantrūs" automobiliai, pasižymintys puikia kokybe, palyginti neaukšta kaina ir, mano nuomone, - sakė S. Gedvilas,- jie turės puikią ateitį Rytų Europoje.

Viena iš priežasčių, kodėl MAZ gamykla pasirinko Lietuvą, - noras išplėsti pardavimus Europos Sąjungos šalyse, išvengiant 22 proc. muito mokesčio. Tai labai svarbus ekonominis argumentas, leisiantis lengviau konkuruoti tarptautinėje rinkoje.

Pagrindiniai MAZ privalumai - vakarietiškas "Deutz" variklis, efektyvi stabdžių sistema, ergonomiška kabina, kurioje daug valandų teks praleisti vairuotojams.

"Iki šiol mūsų įmonė buvo žinoma kaip prekybinė organizacija, atstovaujanti NVS šalių gamybos technikai. Gegužės mėnesį tapsime vienintele įmone Lietuvoje, surenkančia krovininius automobilius. Mūsų laukia nuoseklus darbas ir "kova" už naujas rinkas", - teigia S. Gedvilas.

Automobilius pardavinės UAB "Žiemgalos automobiliai" atstovai Lietuvoje: AB "Lytagra", AB "Agrotiekimas", UAB "LietMAZ-servis". Aptarnavimas ir remontas bus atliekamas Vilniuje ir kituose miestuose. UAB "Žiemgalos automobiliai" taps pirmąja ir vienintele įmone Lietuvoje, gaminančia krovininius automobilius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją