Lėktuvas su 213 keleivių lapkričio 1 d. turėjo skristi iš Londono „Heathrow“ oro uosto į Detroitą. Tačiau 48 m. antrasis pilotas George’as LaPerle‘as, kuris į kabiną atėjo su atsirišusiais batų raišteliais, kažkodėl buvo įsitikinęs, kad lėktuvas turi skristi į Niujorką. Nuo piloto sklido stiprus alkoholio tvaikas.

Alkoholio lygis G. LaPerle’o kraujyje penkis kartus viršijo normą, leistiną pilotams Didžiojoje Britanijoje. Skotlend Jardo pareigūnai suėmė G. LaPerle’ą ir lapkričio 16 d. pilotas stos prieš teismą. Jam pateikti kaltinimai dėl to, kad jis buvo neblaivus skrydžio lauke. Iki teismo nuosprendžio pilotui uždrausta skraidyti.

Rugsėjo viduryje buvo suimtas kitas „Delta Airlines“ pilotas, kuris, įtariama, taip pat buvo neblaivus. Jis ketino valdyti lėktuvą, skrendantį maršrutu Amsterdamas – Niuarkas, tačiau olandų pareigūnai jį suėmė, pažymi laikraštis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją