Gruodžio mėnesį Vilniuje turėtų pradėti veikti elektroninio bilieto sistema, kuri leistų vairuotojams pardavinėti ne talonėlius, kaip iki šiol, o bilietus, panašius į tuos, kokius atspausdina mikroautobusų vairuotojai. Šalia to, puoselėjamos mintys sutvarkyti elektroninio bilieto sistemą taip, kad gyventojai ar miesto svečiai galėtų pasipildyti elektronines viešojo transporto korteles vienam ar keliems važiavimams ir jiems netektų pirkti nei talonėlio, nei prašyti vairuotojo išspausdinti bilietą.

Apie tokius planus užsimena savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas, o savivaldybės taryba trečiadienį skubos tvarka pritarė sprendimui perduoti visą reikiamą įrangą trims įmonėms: „Susisiekimo paslaugos“, „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“.

„Mes praktiškai esame pasiruošę pradėti pardavinėti bilietus, bet ne tuos popierinius, kaip dabar, bet tiesiog savo borto kompiuteryje surinks duomenis ir atspausdins jums bilietą, jo nereikės pramušinėti, atžymėti – tiesiog atspausdins ir bus jis su data ir panašiai“, - pasakojo G. Bliuvas.

„Čia bus vietoje talonėlio, jeigu perki iš vairuotojo“, - pridūrė „Susisiekimo paslaugų“ vadovas.

Kitu etapu ketinama leisti žmonėms papildyti elektroninę kortelę vienkartiniam bilietui, o ateityje svarstoma galimybė įvesti įvairiausios trukmės bilieto rūšių – dienos, valandos ir panašiai.

G. Bliuvas pasakojo, jog planuose yra ir siekis atsieti mėnesinio bilieto galiojimą nuo kalendorinio mėnesio. Pavyzdžiui, jeigu elektroninis bilietas pildomas mėnesiui, jis galioja ne 30 kalendorinių dienų, bet iki to mėnesio pabaigos. Vadinasi, pakildžius elektroninį bilietą mėnesiui spalio 10 d., jis galioja ne iki lapkričio 10 d., o iki spalio 31 d.

Įmonės direktorius taip pat kalba apie ketinimus atkurti galimybę papildyti elektroninį bilietą internetu, tačiau, kada tai bus padaryta, lieka neaišku.

Kaip žinoma, galimybė papildyti viešojo miesto transporto elektroninį bilietą dingo liepos viduryje, o už tai atsakingai įmonei „Imox LT“ paprašyta iškelti bankroto bylą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją