Į jungtinį posėdį susirinkę Kauno miesto ir rajono transportininkai sudarė planą, kaip palengvinti privažiavimą į Karmėlavos kapines ir padaryti šalia jų esančiose teritorijose daugiau erdvių automobiliams.

„Jau dabar kertami greta keliukų esantys krūmynai, platinamos šalikelės, tvarkomos vandens išgraužos. Padarius šiuos darbus, vietos automobiliams bus gerokai daugiau“, - tvirtino Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis.

Transporto organizatoriai kreipėsi į policiją, kad ši išjungtų šalia pagrindinio įvažiavimo į Karmėlavos kapines esanti šviesoforą. Tikimasi, kad tik geltona šviesa blyksintis šviesoforas sudarys geresnes sąlygas didžiulio automobilių srauto judėjimui.

„Geriausia būtų, jei Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis kuo daugiau žmonių persėstų į visuomeninį transportą – tokiu būdu gatvėse sumažėtų automobilių, o šalia kapinių atsirastų daugiau vietos“, - pastebėjo Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vadovas.

Spalio 30, 31 dienomis ir lapkričio 1, 2 dienomis į Karmėlavos kapines iš Kauno važiuos daugiau nei įprasta autobusų: bus atidarytas maršrutas 1A „Geležinkelio stotis – Karmėlavos kapinės“.

Daugiau nei įprasta autobusų važiuos ir iš Kauno į Garliavos kapines. Į kitas Kaune ir Kauno rajone esančias mažesnes kapines visuomeninis transportas Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis važinės įprastu grafiku, nes, anot transporto organizatorių, nesulaukta keleivių prašymų ką nors keisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją