Vien Klaipėdos apskrityje „TNT Lietuva" pajamos augo 9 proc., nes čia veikiančios įmonės į užsienį eksportavo 35 proc. daugiau savo produkcijos, iš ten atsivežė 85 proc. daugiau prekių ir žaliavų. Didžiausias aktyvumas pastebėtas tabako gaminių, maisto, naftos produktų, baldų pramonės šakose, daugiau krovinių siuntė ir tekstilės, pramonės įrengimų, pakuočių gamintojai bei reklamos įmonės.

Palyginus su atitinkamu 2009 m. laikotarpiu, itin sparčiai augo eksporto apimtys Šiaurės ir Vakarų Europos kryptimis, o importo iš Azijos šalių bei JAV kreivė pakilo net 400 proc.

DHL pradėjo tris papildomus oro reisus naujais maršrutais tarp Europos ir Azijos - krovininis „Boeing 777“ lėktuvas kasdien skraidys tarp Honkongo ir Vokietijos miesto Leipcigo. Taip pat atidaromi nauji krovininių lėktuvų reisai į Leipcigą iš Tailando sostinės Bankoko, bei į Belgijos sostinę Briuselį iš Bahreino.

„Juoba kad mūsų kompanijos aptarnaujamų į Lietuvą iš Kinijos importuojamų krovinių apimtys ir intensyvumas yra patys didžiausi. Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, Lietuvos įmonių importuojamų iš Kinijos gaminių tonažas yra išaugęs tris kartus“, - tvirtina „DHL Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Pivoriūnas.

2009 m. Lietuvos–Kinijos prekybos apyvarta sudarė 1198,39 mln. Lt. Lietuvos eksportas į Kiniją sudarė 75,6477 mln. Lt. Importas iš Kinijos tai pačiais metais siekė 1122,7498 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją