Prekybininkai pripažįsta, kad vairuotojus masiškai į degalines gali sugrąžinti tik gerokai didesnės nuolaidos. Pastaruoju metu įvairiose šalies vietose plyksteli vadinamieji kainų karai, kai greta esančios skirtingų tinklų degalinės konkuruoja itin mažomis degalų kainomis.

Vos prieš savaitę dviejose sostinės degalinėse buvo galima pamatyti neįtikimas kainas: 95 benzinas kainavo vos 3,7 lito, o dyzelinas – 3,18 lito. Kitose miesto dalyse veikiančiose įvairių tinklų degalinėse populiariausias benzinas kainuoja 4–4,12 lito už litrą, dyzelinas – 3,45–3,6 lito už litrą.

Praėjusį savaitgalį benziną ir dyzeliną pastebimai buvo atpiginęs ir degalinių tinklas „Lukoil".„Darėme vienkartinę akciją – kai kuriose degalinės kainas sumažinome 5–10 centų. Taip dalį savo pajamų atidavėme vartotojams ir siekėme juos pritraukti. Panaši akcija gali būti nuostolinga, gali būti ir ne, jeigu atvažiuos daugiau vairuotojų ir jų nupirktas degalų kiekis padengs nuolaidą", – skaičiavo Romas Turlinskas, bendrovės „Lukoil Baltija" Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius.

Naftos perdirbėjai ypatingų kainų pokyčių degalų rinkoje neprognozuoja. Tik tradiciškai šaltuoju sezonu gali labiau ūgtelti dyzelino kainos, nes didėja paklausa – nemažai namų ūkių Vakaruose dyzeliną naudoja kaip kurą būstams šildyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją