Dėl šiuolaikiško kelio nebetektų rizikuoti gyvybėmis, bandant išvengti greičio mėgėjų triukų, neretai pasibaigiančių kraupiomis avarijomis. Nebereikės gaišti laiko, laukiant, kol galės kirsti pagrindinę, labai judrią magistralę.

Klaipėdos rajono savivaldybė dar 2002 m. liepos 25 d. patvirtino kelio Klaipėda - Liepoja ruožo iki 11,6 kilometro specialųjį planą.

Kaip sakė bendrovės „Kelprojektas“ Klaipėdos skyriaus viršininkas Edmundas Kolakauskas, kelio statyba prasidės nuo didžiųjų kelių sankirtos - Jakų žiedo. Beveik 12 km atkarpoje Palangos kryptimi ketinama atlikti kelio rekonstrukcijos darbus, platinant kelio sankasas dešine puse. Kelią numatoma platinti nuo dabar esančių dviejų iki keturių eismo juostų. Tarp jų bus pastatyta skiriamoji juosta su tvorelėmis, užtikrinančiomis eismo saugumą.

Ties Gindulių gyvenviete, kur kelias susikerta su Liepų gatvės tęsiniu (netoli Aukštesniosios žemės ūkio mokyklos), numatyta pastatyti dviejų lygių, vadinamąją dobilo tipo, sankryžą. Sankryžoje nebus kairiojo posūkio. Tai, pasak E.Kolakausko, užtikrina saugų eismą išvažiuojant iš magistralės ir įvažiuojant į ją.

Antrąją dviejų lygių sankryžą numatoma statyti ties Tauralaukiu. Prieš 4-5 metus buvo atlikta šios avaringos sankryžos rekonstrukcija, įrengiant atskirą juostą kairiajam posūkiui. Tačiau problemos tai neišsprendė.

Taip pat numatyta pastatyti dar vieną tiltą per Danės upę.

Dar vienas stambus šio projekto objektas - viadukas, esantis ties posūkiu į Kretingą. Jį numatyta platinti. Taip pat bus statomas naujas viadukas per geležinkelį, kuris yra kelio į Palangą 11,5 kilometre.

Pirmasis kelio Klaipėda - Palanga rekonstrukcijos darbų etapas yra kelio atkarpa nuo Jakų žiedo iki sankryžos su Liepų gatvės tęsiniu. Statybos darbus šiame tarptautiniam transporto koridoriui priskiriamame ruože numatoma baigti kitų metų pabaigoje - kartu su baigiamuoju šiaurinio išvažiavimo kelio iš Klaipėdos jūrų uosto etapu.

Klaipėdos savivaldybės specialistai pastebėjo, kad nėra pabaigta ir sudėtinga žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūra. Dar ne iki galo išspręsti ginčai su prie plento žemės sklypus turinčiais savininkais. Dalis žmonių vis dar yra neapsisprendę, kokios kompensacijos norėtų mainais už keliui platinti paimamą žemę.