„Lietuvos aviacinė rinka buvo ir yra atvira naujoms kompanijoms. Naujos kompanijos atsiradimas reiškia investicijas ir darbo vietas Lietuvos ekonomikoje, taip pat ji užtikrins platesnes galimybes piliečiams pasiekti Europos ir ne tik jos miestus“, – pirmadienio spaudos konferencijoje sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Tvirtinama, kad šios bendrovės bazinis oro uostas bus Tarptautinis Vilniaus oro uostas.

Kaip spaudos konferencijoje sakė naujosios bendrovės vadovas Kristianas Kirchheineris, BAS rinkoje konkuruos žemomis kainomis, patraukliomis kryptimis ir lanksčiomis galimybėmis rinktis reikiamą paslaugą. Pagrindiniai klientai – verslo žmonės ir turistai.

Jo teigimu, paslaugas bendrovės klientai galės pasirinkti a la carte (tarsi iš meniu – DELFI): už papildomą mokestį galėsi gauti maisto, daugiau vietos kojoms, laisvą sėdynę šalia ir pan.

Kristian Kirchheiner
„Žmonių poreikiai ir norai keičiasi. Mes norime mūsų klientams pasiūlyti lankstumą: renkiesi tiksliai tai, ko nori. Nenori papildomų paslaugų, nieko papildomai ir nemoki, tik bazinę kainą už skrydį“, – apie naujos bendrovės filosofiją sakė K. Kirchheineris.

Jo teigimu, iš Vilniaus balandį turėtų prasidėti skrydžiai į Dubliną, Londoną, Paryžių, Maskvą, Varšuvą, Miuncheną, Maljorką, Romą, Atėnus, Stambulą, Antaliją, Hurgadą, Larnaką.

Skelbiama, kad 2012 m. iš Vilniaus bendrovė tiesiogiai skraidys į Berlyną, Gdanską, Kopenhagą, Oslą, Stokholmą, Helsinkį, Sankt Peterburgą, Kijevą, Budapeštą, dar po metų ketinama pradėti skraidyti į Briuselį, Frankfurtą, Milaną, Malagą, Tel Avivą.

Dar vėliau – į Oulu, Hamburgą.

Ateityje ieškos investuotojų

Šiuo metu bendrovės akcininkais yra B. Flickas ir K. Kirchheineris, tačiau ateityje planuojama pritraukti Lietuvos ir užsienio šalių investuotojus.

„Mes norėtume turėti lietuvių akcininkų šioje bendrovėje, mes esame atviri, tačiau tai bus vėliau“, – sakė B. Flickas. Paklaustas, ar akcijų gali įgyti ir Lietuvos Susisiekimo ministerija, jis atsakė: „Mes esame visiškai tam atviri“.

Skelbiama, kad pradinės bendrovės investicijos sudarys 1 mln. eurų ( apie 3,5 mln. Lt), vėliau jas planuojama padidinti iki 20 mln. eurų (apie 69 mln. Lt). Iš pradžių BAS ketina skraidyti trimis „Boeing 737“ lėktuvais, vėliau orlaivių skaičius taip pat turėtų išaugti.

BAS bus „airBaltic“ lojalumo programos „BalticMiles“ nare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją