Pasak pareigūnų, dažniausiai apgaudinėjami užsieniečiai. Už 7 kilometrų kelionę, įprastai kainuojančią 20 Lt, atvykėlis privalo sumokėti 100 Lt ir daugiau.

Taip besielgiančių taksistų per dieną įkliūva iki dvidešimties. Reidai vykdomi beveik kiekvieną savaitę, tačiau šįkart pareigūnai padarė eksperimentą: apie reidą pranešė viešai. Tačiau net ir žinodami, kad gali būti sustabdyti ir patikrinti taksistai senų įpročių neatsisakė.

„Matyt, tai yra įaugę į kraują pas taksi vairuotojus ir jie neatsisako to. Ką visą laiką darė, tą ir per patikrinimus daro. Sakykime, iš Didžiosios gatvės, iš Radisson viešbučio iki Oro uosto 50 Lt kainuoja“, - sakė Vilniaus savivaldybės administracijos Eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Evaldas Matonis.

Vairuotojui, suklastojusiam taksometro rodmenis ir įkliuvusiam pirmą kartą, gresia 200-500 Lt dydžio bauda, įkliuvus pakartotinai gali tekti pakloti iki 1000 Lt.

Pasak savivaldybė atstovo, išvengti tokių situacijų padės tik įvestas fiksuotas mokestis kelionei iš Oro uosto į centrą arba taksometro rodmenų prilyginimas kasos aparatui. Šiuo atveju visi pinigai turėtų būti registruojami įmonės buhalterijoje, o į vietą atvežtas keleivis galėtų pareikalauti čekio.