lrytas.lt praneša, kad penktadienio popietę kelios dešimtys sirgalių įstrigo Vilniaus oro uoste, kai skrydžių bendrovei iškilo keblumų dėl lėktuvo į Turkiją.

Nors orlaivio pakilimas buvo numatytas lygiai 14 valandą, tačiau į Turkijos miestą Bodrumą susirengę keliauti žmonės 15 val. mindžikavo Vilniaus oro uosto išvykimo salėje.

Lėktuvas nepakilo laiku. Kaip pranešė lrytas.lt, „Star1 Holidays“ komunikacijos vadovė Jūratė Rupšienė informavo, kad skrydis atidėtas. Į Turkiją lietuviai skris po vidurnakčio – 1 valandą 30 minučių.

Anot J. Rupšienės „Star1 Holidays“ buvo susitarusi, kad skrydį vykdys „Small Planet Airlines“, tačiau šios bendrovės lėktuvas nesugebėjo laiku pasiekti Lietuvos – negrįžo iš kitų skrydžių.

Tuo metu „Small Planet Airlines“ atstovė Rūta Apeikytė DELFI pateikė visai kitokią versiją. „Situacija yra pakankamai nemaloni. „Star1 Arlines“ buvo užsakiusi pas mus orlaivį ir pagal sutartį turėjo už šitą skrydį sumokėti jau vakar. Pinigų mes nesulaukėme nei vakar, nei šiandien. Mus nustebino tai, kad dėl skrydžio atidėjimo ši bendrovė kaltina mus. Iš pradžių bandėme geruoju rasti sprendimą, tačiau pamatę mums mestus kaltinimus, nusprendėme pasakyti tikrąją skrydžio atidėjimo priežastį“, - sakė R. Apeikytė.

„Small Planet Airlines“ atstovė patikino, kad krepšinio sirgaliai bus nuskraidinti į Bodrumo oro uostą. „Įprastinėmis sąlygomis mes būtumėme tokį skrydį apskritai atšaukę, bet tiesiog suprasdami krepšinio svarbą Lietuvai ir palaikydami Lietuvos krepšinio rinktinę, skrydį įvykdysime kai tik mūsų lėktuvas grįš iš anksčiau suplanuoto skrydžio iš Barselonos. Mūsų lėktuvas į Bodrumą turėtų išskristi 1 val. 40 minučių. Pinigus iš „Star1 Airlines“ bendrovės tikimės atgauti artimiausiomis dienomis“, - DELFI sakė R. Apeikytė.

“Star1 Holidays” išplatino pranešimą, kad prisiima visą atsakomybę dėl skrydžio vėlavimo.

"Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, o rūpesčių dėl vėlavimo turėjusius keleivius informuojame, kad jų pretenzijos turi būti siunčiamos „Star1 Holidays” per kelionių agentūras, kuriose įsigyti bilietai ar kelionės paketai", - rašoma pranešime.