„Bogdan T70115“, kuris varomas 175 kW galingumo asinchroninio variklio, yra 34 sėdimos ir 65 stovimos vietos. Troleibuso ilgis – 12 metrų, plotis – 2,55 metro, aukštis – 3,4 metro. Preliminariais duomenimis, šio troleibuso kaina siekia apie 270 tūkst. eurų.

„Manau, galime galvoti apie 20-ties naujų transporto priemonių – troleibusų ar autobusų – įsigijimą“, - DELFI sakė Paulius Keras, Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

„Bogdan T70115“ savo techninėmis charakteristikomis nedaug skiriasi nuo Kaune jau kursuojančių lenkiškų „Soliaris“ troleibusų – tiek „Bogdan“, tiek „Soliaris“ elektrinė dalis pagaminta Čekijoje, o lenkai bei ukrainiečiai kūrė kėbulą.

Kauniečiai naująjį troleibusą galės išbandyti iki rugsėjo 2 dienos. Troleibusas „Bogdan“ kursuos 14-uoju maršrutu.

Šiuo metu Kaunas turi apie 142 troleibusus, iš 113 kasdien išrieda į gatves. 2007 metais, Kauno savivaldybei paėmus 15 mln. Lt paskolą iš Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, buvo nupirkti 42 troleibusai „Soliaris“.

Panaši situacija ir „Autobusų parke“ – Kaune kursuoja 55 autobusai, pagaminti prieš 5 metus. Kiti 100 autobusų – gerokai senesni.

Pranešama, kad  Lietuvoje, Vilniuje, bus gaminami troleibusai ir autobusai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją