Po pietų kelininkai jau buvo apvalę didžiąją dalį kelių, tačiau baiminosi nakties, per kurią pūga galėjo smarkiai sumenkinti jų triūsą.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos pareigūnai "Respublikai" teigė, jog Vilniaus apskrityje buvo išvažiuojami beveik visi keliai, tačiau dėl pastovaus pustymo juose vis susidarydavo sniego liežuvių, kurie apsunkindavo eismą. Ypač sudėtingas eismas užregistruotas Trakų, Švenčionių, Ukmergės rajonuose.

Vakar dėl sunkių eismo sąlygų dirbo beveik visa Lietuvos automobilių kelių direkcijos technika. Iš ryto ji nuvalė ir pabarstė magistralinius kelius, po pietų ėmėsi rajoninių. Daug darbo kelininkai turėjo Jonavos, Šilalės, Radviliškio, Kauno, Šiaulių, Tauragės ir Alytaus rajonuose.

Kai kurie neišvažiuojami rajoniniai keliai pakoregavo bendrovės "Kautra" priemiestinių keleivinių autobusų važiavimo grafikus. Sunkiausiai išvažiuojami buvo pietvakariniai Kauno rajono keliai. Nors pagrindinės Kauno gatvės buvo valomos, šiek tiek padaugėjo techninių avarijų. Per parą užregistruoti 33 eismo įvykiai, tai šiek tiek daugiau, nei įprasta.

Daug avarijų įvyko ir Klaipėdos rajone. Ties Kalote susidūrė net šeši automobiliai, už Kretingalės keturios mašinos įvažiavo į griovį, Dumpiuose griovyje atsidūrė Lenkijos piliečio vairuojamas mažasis autobusas. Netoli Gargždų apvirto medieną ir metalą vežančių sunkvežimių priekabos.

Sniego kepurės - pusės metro

Dzūkijoje kai kur pusnys buvo iškilusios daugiau kaip pusę metro, o vidutinis sniego sluoksnis - maždaug 26 cm storio.

Varėnos meteorologijos stoties darbuotojos "Respublikai" sakė, kad sausas sniegas nepridarė tiek žalos, kaip kitais kartais - nenutraukė elektros laidų, nenulaužė medžių šakų. Visoje Alytaus apskrityje eismo sąlygos vakar buvo sudėtingos. Magistraliniai ir rajonų keliai vakar buvo nuvalyti, tačiau dauguma kaimų kelių - neišvažiuojami. Dėl slidaus kelio vakar Alytuje, Naujojoje gatvėje, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobilis susidūrė su kita mašina, įvykio metu nesunkiai sužeisti keli žmonės.

Gimdyti važiavo rogutėmis

Vakar į keblią padėtį buvo patekusi viena Marijampolės savivaldybės Grybinės kaimo šeima. Kūdikio besilaukianti moteris staiga pajuto sąrėmius, tačiau užpustytu keliu iš sodybos jos niekas negalėjo nuvežti į artimiausią Marijampolės apskrities ligoninę.

Iki moters namų negalėjo privažiuoti net ir pagalbą suteikti norintys medikai. Tad artimieji bei kaimynai gimdyti besiruošiančią moterį iki kelio Šunskai-Marijampolė atvežė ant rogučių.

Vakar ryte skubios kelininkų pagalbos prireikė Kalvarijos savivaldybės, Sangrūdos seniūnijos gyventojams, nes nei lengvieji automobiliai, nei maršrutinis autobusas negalėjo važiuoti keliu Sangrūda - Mockai. Šiame siaurame kelio ruože susidarė įstrigusių į pusnis mašinų kamštis. Eismas šios seniūnijos keliuose atgijo tik apie vidurdienį.

Klastinga čiuožykla

Praėjusią naktį Panevėžio regione prasidėjęs pustymas apsunkino eismą rajoniniuose keliuose. Tačiau, pasak bendrovės "Panevėžio regiono keliai" direktoriaus pavaduotojo Stasio Stravinsko, visiškai nevažiuojamų kelių apskrities rajonuose nebuvo. Tačiau ryte Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajoninius kelius valė ir barstė apie 70 barstytuvų bei auto-greiderių.

Vakar tarptautinė automagistralė "Via Baltica" buvo tapusi itin slidi. Dėl to ruože nuo Panevėžio iki Pasvalio įvyko trys avarijos. Laimė, jose žmonės nesužaloti.

Tik laimingas atsitiktinumas lėmė, kad apie 12 vai. ypač judriame kelyje iš Latvijos Panevėžio link važiuojantis vilkikas, nepasirinkęs saugaus greičio, tarp Pumpėnų ir Ta-lačkonių gyvenviečių kirto priešpriešinio eismo juostą, nulėkė nuo kelio ir nukirto storą medį. Vairuotojas latvis Jurijus Škutanas nenukentėjo. Jis prisipažino nepasirinkęs saugaus greičio ir nesuvaldęs sunkiai pakrauto vilkiko. Nulaužtą medį, užvirtusį ant vilkiko kabinos, teko nukelti kranu.