Jie kartu su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnais apžiūrėjo avaringiausius aplinkkelio ruožus ir aptarė, kaip užkirsti kelią čia viena po kitos vykstančioms skaudžioms nelaimėms.

„Daugelis vis tiek važiuoja greičiau, nei leidžiama. Kad ir paskutinis pavyzdys su degančiu automobiliu „Volkswagen Caravelle“. Su juo susidūrę latvių krovininių automobilių vairuotojai važiavo 90 kilometrų per valandą greičiu, nors leidžiamas greitis yra 70 kilometrų per valandą. Jeigu nebūtų viršiję greičio, tikėtina, susidūrimo būtų išvengę“, – kalbėjo jis.

Statys greičio matuoklį

Kaip tvirtino V.Mačėnas, jau anksčiau jie Policijos departamentui, o šis – Susisiekimo ministerijai ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai pateikė siūlymus, kaip gerinti eismo saugumą aplinkkelyje.
Siūloma įrengti šviesoforus arba žiedines sankryžas, greitį mažinančius kalnelius, panaikinti nelegalų išvažiavimą iš Ežerėlio gyvenvietės.

„Būtų gerai įrengti žiedines sankryžas, tačiau tai daug kainuoja. Visų siūlymų greitai įgyvendinti neįmanoma. Artimiausiu metu planuojama pastatyti stacionarių greičio matuoklių“, – sakė Kelių policijos biuro vadovas.

Avarijų daugėja

Žmonių Bermudų trikampiu pramintame aplinkkelyje jau penkerius metus daugėja eismo įvykių, per juos nukenčia – yra sužalojami ar žūsta – nemažai žmonių.
2005–2010 metais (iki šių metų liepos 14 dienos) aplinkkelyje registruoti 38 eismo įvykiai, žuvo 18 žmonių, 59 sužaloti.

Šiemet liepos mėnesį čia įvyko trys avarijos, per jas žuvo 4 žmonės
.
Liepos 7 dieną Panevėžio aplinkkelyje susidūrė trijų latvių vairuojami automobiliai. Du vairuotojai žuvo, vienas buvo sužalotas.

Liepos 13-ąją šiame aplinkkelyje, Bliudžių kaimo teritorijoje, 72 metų panevėžiečio vairuojamas automobilis „Citroen“ susidūrė su krovininiu automobiliu „Volvo“, kurį vairavo Latvijos pilietis. Lengvojo automobilio keleivis žuvo, jame buvusi keleivė buvo sužalota.

Paskutinis eismo įvykis, kuris nusinešė žmogus gyvybę, įvyko liepos 26 dieną. Liepsnojantis ir nevaldomas automobilis „Volkswagen Caravelle“ susidūrė su dviem vilkikais. Žuvo automobilio vairuotojas 43 metų J.Č. Vieno vilkiko vairuotojas buvo sužalotas.

Vakar pareigūnai nekomentavo versijos, kad „Volkswagen“ vairuotojas pasirinko tokį savižudybės būdą, motyvuodami, kad dar vyksta ikiteisminis tyrimas.
J.Č. artimieji atsisakė apie galimas tragiškos nelaimės priežastis kalbėtis su žurnalistais.

Spąstai. Bermudų trikampiu pramintame aplinkkelyje jau penkerius metus daugėja eismo įvykių, per juos nukenčia, sužalojami ar žūsta – nemažai žmonių.