Grupė, besitikinti, kad jos pardavimai bei pajamos dabartiniais finansiniais metais, kurie pasibaigs 2004 m. balandį, išaugs, tradiciškai Šiaurės Amerikoje parduoda beveik pusę savo pagamintų automobilių.

"Iki šių finansinių metų pabaigos Šiaurės Amerikoje mes parduosime apie 35 tūkst. automobilių", - Detroito automobilių parodoje sakė "Porsche" padalinio Šiaurės Amerikoje vadovas Pėteris Švarcenbaueris (Peter Schwarzenbauer).

Pasaulyje pelningiausia automobilių gamintoja "Porsche" visame pasaulyje šiais finansiniais metais planuoja parduoti 70 tūkst. automobilių.

Kompanijos valdybos narys Hansas Rydelis (Hans Riedel) naujienų agentūrai "Reuters" sakė tikįs, kad ilgalainiui šis skaičius nesikeis. "Vidutiniškai pardavimai Amerikoje turėtų sudaryti maždaug 50 proc. visų pardavimų".

Pernai "Porsche" pelnas augo iki rekordinio lygio jau devintus metus iš eilės. "Cayenne" modelis kompensavo sumažėjusius "911" ir "Boxster" modelių pardavimus.

Šiuo metu bendrovė kol kas neskelbia pelno prognozių 2003-2004 metams. Tačiau, manoma, kad įmonės išlaidos padidės, nes ji ketina paruošti patobulintas "911" ir "Boxster" modelių versijas.

H. Rydelis tikisi, kad atsigaunanti JAV ekonomika šiais metais padės padidinti "Porsche" pardavimus ir kad sportinių automobilių paklausa Amerikoje augs greičiau nei Vokietijoje.

Tačiau nors Amerikos rinka ir svarbi, "Porsche" neketina šioje šalyje gaminti savo automobilių. Investuotojai Vokietijos automobilių gamintojus ragina gamybą iš brangios euro zonos perkelti į JAV, nes dėl stiprėjančio euro eksportas yra brangesnis.

Vokietijos automobilių gamintojai teigia, kad užrašas "Pagaminta Vokietijoje" yra svarbus kompanijų įvaizdžiui, be to, šiuo metu kompanijų gamybos apimtys yra nepakankamos, kad būtų galima gamybą perkelti į JAV, sakė H. Rydelis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją