"Vien tik automobilių versle (Jungtinėse Valstijose), tai yra neskaitant finansinių paslaugų, 2003 metus mes baigsime su neigiamais rezultatais", - pareiškė kompanijos finansų vadovas Hansas-Dieteris Poetschas (Hansas Diteris Petšas) Detroito automobilių parodoje. Jis pridūrė, jog 2004 metų prognozė yra panaši.

Ilgą laiką "Volkswagen" prognozavo, jog 2003 metais grupės pelnas iš pagrindinės veiklos dėl silpnos automobilių paklausos, stipraus euro ir darbuotojų mažinimo Brazilijoje nuo praėjusių metų 4,76 mlrd. eurų sumažės daugiau nei dvigubai.

Kompanijos teigimu, šiemet pelnas bus geresnis. Tam turės įtakos patobulinta gerai perkamo penkių durų "Golf" versija bei kiti nauji modeliai, teigė H. D. Petšas.

Tačiau kompanija taip pat pareiškė, jog investuotojai visiško pelno atsigavimo turės palaukti iki 2005 metų, mat verslas Jungtinėse Valstijose nusmuko dėl to, kad pagrindinius rinkos modelius "Jetta" ir "Passat" sedanus reikia pakeisti.

Generalinis direktorius Berndas Pischetsriederas (Berndas Pišetsryderas) prognozuoja, jog didžiausia Europoje Vokietijos automobilių rinka, ketverius metus iš eilės patyrusi nuosmukį, 2004 metais atsigaus.

"Aš esu optimistiškai nusiteikęs ir manau, jog po tiek daug metų trukusio nuosmukio Europoje bent jau 2004 metais Vokietijoje veikla duos teigiamų rezultatų", - sakė jis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją