„Privačių vežėjų autobusuose irgi turėtų funkcionuoti e. bilietas. Norime, kad Vilniaus transporto sistema būtų bendra. Jei e. bilietu naudosis tik miesto transportas, neturėsime tikslios informacijos apie vežtą keleivių skaičių. Netektume galimybės valdyti keleivių srautus, tyrinėti maršrutus ir jų sudarymą. Kitaip tariant, ekonomiškai ir efektyviai valdyti proceso būtų beveik neįmanoma. Todėl manome, kad visi, kurie dalyvauja keleivių vežimo procese, turėtų dirbti vienodomis sąlygomis ir principais", - kalbėjo sostinės vicemeras Romas Adomavičius.

Bendrovės „Kolegita", vežančios keleivius iš stoties į Santariškes, direktorius Vidas Barvidas teigė, kad įmonė sutartį su savivaldybe dėl to, kad jie būtų įleisti į bendrą bilietų sistemą, pasirašė dar prieš porą metų. „Tačiau kol kas apie permainas iš savivaldybės neturime jokių žinių", - verslininkas.

R.Adomavičius išreiškė viltį, kad visu pajėgumu e. bilieto sistema veiks iki metų pabaigos. E. bilietą 100 proc. įdiegti sostinės troleibusuose ir autobusuose ketinama per mėnesį ar pusantro.

"Problemų, su kuriomis susidūrėme diegdami e. bilieto sistemą, sprendimas juda į priekį. Konsorciumas, kuris atsakingas už projekto vykdymą, pasirašė papildomus įsipareigojimus dėl terminų. Tikimės, kad tiksliai pagal grafiką viskas ir pradės veikti", - lūkesčiais dalijosi vicemeras.

Savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Algirdas Sešelgis atkreipė dėmesį, kad skubėti kalbėti apie e. bilieto perspektyvas kiek ankstoka.

"E. bilieto paslaugų spektras tikrai plėsis. Tačiau pirmiausia turime sistemą galutinai įdiegti miesto viešajame transporte, o tada jau atsivers tolesnės galimybės ir svarstysime, ką daryti ateityje. Kol kas privalome užtikrinti, kad e. bilietas būtų patikimas, populiarus ir naudingas", - kalbėjo A.Sešelgis.

R.Adomavičius atkreipė dėmesį, kad dėl mikroautobusų keleivių bilietavimo sistemos kol kas neapsispręsta. "Privačių bendrovių autobusuose e. bilietas tikrai bus, o dėl mikroautobusų - neaišku, nes jie dirba pagal kitokią specifiką", - svarstė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją