"Pirmoji diena pranoko visus lūkesčius. Tikrai džiaugiuosi vilniečių sąmoningumu, supratingumu ir sugebėjimu taip greitai priimti naujoves", - sakė G. Bliuvas.

"Susisiekimo paslaugos" vadovas aiškino, kad nauja sistema specialiai įvesta vidurvasarį, kai troleibusų ir autobusų keleivių yra mažiausia, kad žmonės apsiprastų, o specialistai stebėdami galėtų taisyti silpnąsias vietas.

"Ir iki didžiųjų srautų susitvarkysime, iki to laiko ir žmonės bus įpratę, supras, kad tai naudinga. Ir aš manau, kad tai įves tvarkos. Bus pinigų daugiau, o kai pinigų bus daugiau, galėsime įsigyti daugiau autobusų, o tai reiškia, kad jie bus mažiau apkrauti, dažniau važiuos", - optimistiškai pasikeitimus vertino G. Bliuvas.

Pasak įmonės direktoriaus, vairuotojams motyvaciją turėtų kelti augantis parduodamų bilietėlių skaičius. Dalis už juos gautų pinigų tenka jiems.

"Anksčiau ryte važiuodamas į darbą nematydavau, kad tiek bilietų pirktų. Dabar perka, o vairuotojai gauna savo dalį nuo bilietų pardavimo", - teigė G. Bliuvas.

"Susisiekimo paslaugos" vadovas sakė galėsiąs pačią tvarką vertinti tik po pusmečio. Tuo tarpu jau pirmąją dieną atsirado prašančiųjų ją atšaukti. Su tokiu prašymu į Vilniaus miesto merą Vilių Navicką kreipėsi visuomeninio judėjimo „Taip“ pirmininkas Artūras Zuokas.

"Visuomeninės organizacijos "Taip" vardu kreipiuosi į Jus su prašymu atšaukti įsigalėjusią naująją viešojo transporto keleivių įlaipinimo tvarką Vilniaus mieste. Akivaizdu, kad ji yra skirta kontrolierių, bet ne keleivių patogumui. Jau nuo pirmosios dienos žmonės yra sutrikę, transportas vėluoja, nes naujoji įlaipinimo sistema ilgiau užtrunka, vairuotojams tenka auklėti keleivius", - rašoma kreipimesi.

Įmonės "Susisiekimo paslaugos" vadovas sakė tokių pareiškimų nevertinsiąs. "Politikų darbas yra daryti pareiškimus, o mūsų, ūkininkų, darbas yra daryti, kad žmonėms būtų patogiau", - sakė G. Bliuvas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją