ių nesklandumų nekilo

Į Vilniuje važinėjančius autobusus ir troleibusus keleiviai lipo nepasimesdami. Pasak G. Nakučio, visame Vilniuje stotelėse budi keturiasdešimt žmonių, kurie keleiviams primena apie naują tvarką ir jiems padeda.

„Buvo visokių nesusipratimų, keleiviai norėjo lipti pro vidurines duris, bet pirmomis dienomis čia nieko keisto“, - teigė G. Nakutis. Pasak jo, nereikia norėti pirmomis darbo valandomis pakeisti įpročius.

„Daugmaž po dviejų mėnesių dingo masinis nepasitenkinimas žmonių ir nesusipratimai“, - teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis. Klaipėdos autobusuose tokia tvarka taikoma jau daugiau nei metus.

Keleivinio autobuso vairuotojas Valdemaras Garliauskas sakė, kad pasitaikė keleivių, kurie net ir lipdami pro priekines duris nežymėjo bilietėlių.

„Kai važiavau, vienas įlipo ir nuėjo toliau. Nuėjau, paprašiau bilieto ir pats pažymėjau tada“, - sakė autobuso vairuotojas. Pasak jo, buvo keletas nesusipratimų, tačiau didesnių problemų daugiau neiškilo.

„Manau, vienas pagrindinių dalykų - geras informavimas“, - aiškino G. Nakutis. Jis teigė, kad dauguma keleivių apie naująją tvarką žinojo, todėl tvarkingai lipo į transporto priemones.

Gali padaugėti bilietėlių pardavimų

Gintaras Nakutis
„Kol kas dar niekas negali suskaičiuoti, kiek bus (parduota – DELFI past.), bet greitai jau galėsim daryti šiokius tokius palyginimus“, - teigė G. Nakutis. Generalinis direktorius teigė, kad iš troleibusų parko darbuotojų girdėjo, jog jau nuo pirmadienio išaugo bilietėlių pardavimas.

„Kol kas kontrolės nemažinsime, nes nežinome, ar tikrai dings zuikiai“, - teigė G. Nakutis. Pasak jo, dabar nebūtų protinga panaikinti keleivių kontrolierius.

Kita priežastis, dėl kurios nesiruošiama atsisakyti keleivių kontrolės – pakartotinis bilietėlių žymėjimas.

„Aš nematau, ar keleivis išmušė naują bilietą, ar ne“, - teigė V. Garliauskas.

Pasak G. Neniškio, Klaipėdoje dėl naujos tvarkos pavyko sutaupyti lėšų.

Keleiviai nepatenkinti

„Pradžioje buvo tokių, kurie šaukė, kodėl aš turiu rodyti bilietą ir panašiai, bet po to nepasitenkinimas dingo”, - apie Klaipėdos keleivius pasakojo G. Neniškis.

„Nesąmonė šita tvarka. Aš per ją į darbą vėluoju“, - teigė prisistatyti nenorėjusi autobuso keleivė.

„Palaukit, kol studentai suvažiuos“, – teigė keleivė Regina. Jos nuomone, bus sudėtinga važiuoti, nes kol visi su krepšiais ir lagaminais sulips į autobusus ir troleibusus – labai ilgai užtruks.

Kita keleivė Gražina taip pat nebuvo patenkinta naująja tvarka ir teigė, kad ji nepasiteisins ir teks grįžti prie senosios.

G. Neniškis sakė, kad vilniečiai bijo tų pačių dalykų kaip ir klaipėdiečiai: neužteks vietos, vėluos, susigrūs. Tačiau, pasak jo, nė vienas iš nuogąstavimų nepasitvirtino.

„Visame pasaulyje taip yra. Bent kiek modernesniame ir didesniame mieste yra tokia tvarka“, - tvirtino G. Neniškis.

Ketvirtadienio rytą savo nepasitenkinimą naująja įlipimo į Vilniaus viešąjį transportą tvarka nusprendė pareikšti ir būrelis merginų, organizuotai pasirodžiusių šalia Vinco Kudirkos aikštės esančioje transporto stotelėje. Visos jos pirko bilietėlius iš vairuotojos, neskubiai lipo į troleibusą ir pasakojo žurnalistams, jog naujoji tvarka atneš daugiau žalos nei tvarkos.

Akciją organizavo jaunieji Vilniaus socialdemokratai.

Netoliese tai stebėjęs miesto vicemeras Romas Adomavičius demonstravo olimpinę ramybę bei samprotavo, jog vilniečiai sparčiai pripras prie naujosios tvarkos ir džiaugėsi, kad pirmoji naujosios įlipimo tvarkos diena prasidėjo sklandžiai.

Reginį stebėjo ir savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" vadovas Gintas Bliuvas, "Vilniaus autobusai" direktorius Gintaras Nakutis.

Į troleibusą sulipusios jaunos studentės maloniai pozavo fotografams, teigė esančios prieš tokį miesto valdžios sumanymą bei tikėjosi, jog transporto valdininkai į tai atkreips dėmesį.

">
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)