Bendrovė reklamoje pateikia netgi palūkanų lentelę. Pavyzdžiui, už 1 tūkst. litų dydžio paskolą metams siūlomos 6,25 proc. palūkanos. Galima skolinti ir eurais ar doleriais. „Sauridos“ finansų direktorė Jūratė Aniuvienė sakė, kad bendrovė ruošiasi plėsti veiklą ir šiame procese siūlo dalyvauti visiems norintiesiems.

„Sauridos“ atstovai mano, kad niekas nedraudžia tokiu būdu skolintis iš gyventojų, tam nereikia jokių leidimų.

„Mes galime skolintis iš bet ko, ir to niekas neuždraus. Tai dviejų šalių susitarimas, o palūkanas mes atiduodame degalais“, – „Lietuvos rytui“ teigė „Sauridos“ generalinis direktorius Saulius Rancas.

Vertybinių popierių komisija (VPK) paskelbė, kad „Saurida“ nėra gavusi komisijos licencijos, todėl VPK neprižiūri jos veiklos. Tiesa, VPK narys Vaidotas Jonutis „Lietuvos rytui“ pripažino, kad bendrovėms skolintis pinigų niekas nedraudžia.

Komisija jau pradėjo tyrimą dėl „Sauridos“ siūlymo. Jeigu ši veikla bus pripažinta neteisėta, VPK pareikalaus, kad degalų prekeiviai ją nutrauktų. „Sauridos“ vadovas S. Rancas pripažino gavęs iš VPK laišką, reikalaujantį pakeisti žodį „investicijos“ į žodį „paskolos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją