Lietuvos "Metų automobiliu-2004" dešimties žurnalistų vertinimo komisija paskelbė vokišką penktos kartos "Volkswagen Golf" kompaktinės klasės automobilį, Lietuvoje pasirodžiusį tik prieš pusantro mėnesio. Komisijos nariai "Volkswagen Golf" automobilį įvertino 69 balais iš 100 galimų.

Antrąją vietą iškovojo japoniškas vidutinės klasės automobilis "Honda Accord", nuo nugalėtojo atsilikęs 16 balų.

Trečioji vieta pripažinta vokiškam vienatūriui "Opel Meriva". Šis nuo antrosios vietos laimėtojo atsiliko vos vienu balu.

Ketvirtoji vieta atiteko dar vienam vienatūriui - "Ford Focus C-Max", pelniusiam 44 balus.

Geriausiųjų penketuką užbaigė prabangus vokiškas sedanas - 5 serijos "BMW", įvertintas 32 balais.

Toks vertinimo komisijos verdiktas paskelbtas po ilgų ir kruopščių automobilių bandymų, vykusių Šiauliuose ir jų apylinkėse. Kaip ir ankstesniais metais, visi automobiliai buvo bandomi identiškose trasose su vienodomis "Uniroyal" padangomis, o į jų bakus buvo pilami vienodi "Statoil" degalai, kurių konkurso eigoje buvo sudegintos beveik penkios tonos. Degalus pateikė konkurso rėmėjai - bendrovės "Transvesta" ir "Lietuva Statoil".

Jau tradiciškai geriausiems konkurso automobiliams visus kitus metus ypatingas draudimo bei finansavimo sąlygas siūlys konkurso rėmėjai - draudimo bendrovė "Lindra" ir "Vilniaus banko lizingas".

"Tautos automobiliu 2004" gyventojai internetu išrinko 5 serijos BMW, kuris didele persvara aplenkė antroje ir trečioje vietoje likusius "Honda Accord" ir "Saab 9-3 Aero".

Pagal konkursų tradiciją "Tautos automobiliui 2004" savo prizą įteikė Lietuvos autoverslininkų asociacija.

Bendrovės "Lietuva Statoil" įsteigta geriausio dyzelinio variklio nominacija atiteko į vienatūrį "Ford Focus C-Max" montuojamam 2,0 l darbinio tūrio TDCi agregatui.

Viešoji įstaiga "Saugus ratas" savo nominaciją sportiškiausiam automobiliui skyrė "Chrysler Crossfire".

"Honda Jazz" automobilį žurnalo "Malonumas" redakcija išrinko moteriškiausiu, o "Auto Moto" šio automobilio automatinę pavarų dėžę įvertino savo prizu "Už techninę pažangą".

Dienraštis "Kauno diena" prizą už įspūdingiausią dizainą paskyrė radikaliai atnaujintam Japonijos gamintojų "Nissan Micra" automobiliui.

Lietuvos žurnalistų autoklubo įsteigtą saugiausi automobilio nominaciją pelnė "Renault Scenic" vienatūris.

"Metų visureigiu 2004" pripažintas tikrasis bekelių užkariautojas "Toyota Land Cruiser", o ekonomiškiausiu automobiliu žurnalo "Keturi ratai" redakcija išrinko "Seat Cordoba" automobilį.

Geriausio Lietuvos automobilių sportininko titulą pelnė patyręs lenktynininkas Vytautas Venskūnas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją