Per šį laikotarpį šalyje įregistruotas 781 "Volkswagen" markės automobilis, iš kurių 597 asmeninės paskirties ir 184 lengvieji komerciniai. Jiems atiteko atitinkamai 9,6 ir 10,7 procento šalies naujų automobilių rinkos.

"Volkswagen" pardavėjai aplenkė "Peugeot", "Renault", "Opel" ir "Toyota", kurių Lietuvoje per vienuolika šių metų mėnesių atitinkamai įregistruota 771, 709, 615 ir 598 naujų lengvųjų bei komercinių automobilių.

Po šio lyderių penketuko kitas vietas labiausiai perkamų naujų automobilių sąraše užima "Citroen", "Honda", "Mazda", "Ford" ir "Hyundai" pardavėjai.

Lapkričio mėnesį didžiausią paklausą turėjo irgi "Volkswagen" lengvieji automobiliai, kurių įregistruota 85. Tai sudaro 14,8 procento mėnesio lengvųjų automobilių rinkos.

"Toyota" markės automobilių pardavėjai lapkričio mėnesį atsiriekė 13 procentų naujų automobilių rinkos, įregistravę jų 75 vienetus ir pralenkę "Honda", "Mazda" bei "Renault".

Paklausiausi iš komercinės klasės automobilių buvo "Peugeot", kurių įregistruota 46 vienetai ir kuriems teko 25,4 procento mėnesio naujų komercinių automobilių rinkos.

Ar "Volkswagen" išsaugos ir visų metų naujų automobilių rinkos lyderių pozicijas, priklausys tik nuo gruodžio mėnesio rezultatų. "Peugeot" lengvųjų bei komercinių automobilių per vienuolika mėnesių įregistruota tik dešimčia vienetų mažiau, ir jų pardavėjai kupini ryžto atkovoti iš "Volkswagen" prarastas pozicijas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją