Danijos kompanija „Odense Steel Shipyard“ parduoda savo įmones, remdamasi 2009 m. rugpjūtį priimtu nutarimu nutraukti savo laivų statybos veiklą. Tarp parduodamų objektų buvo atsidūrusi ir Klaipėdoje esanti, danams priklausanti „Baltijos“ laivų statykla.

„Mes esame labai patenkinti šiuo pardavimu BLRT, kuri yra labai vertinamas verslo bendruomenėje, ir esame įsitikinę, kad ši kompanija bus geras "Baltijos" ir BIC plėtros savininkas. Taip pat džiaugiamės, kad žingsnis, nutraukti mūsų veiklą laivų statybos srityje, žengtas su mažiausiu poveikiu mūsų subrangovams ir vietinei bendruomenei,” - sako Peteris Jannas Nielsenas, „Odense Steel Shipyard“ generalinis direktorius.

„Nors pardavimo kaina neskelbiama, pagal įmonės dydį ir vertę tai yra vienas didžiausių įmonių įsigijimų sandorių Lietuvoje šiais metais. Sandoris bus užbaigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą, tikimasi, kad šis procesas neužtruks“, - teigia Sergejus Butovas, advokatų kontoros "Sorainen", kuri šiame sandoryje konsultuoja pardavėjus, advokatas.

Nurodoma, kad naujasis savininkas ketina įtraukti „Baltiją“ ir BIC į bendradarbiavimą su kitomis "BLRT Grupp" kompanijomis.

Pardavimo –pirkimo sandoris turi būti užbaigtas iki šių metų rugsėjo pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją