Anot nepatenkintų vežėjų, pasitvirtinus įtarimams, jog „Linavos“ vadovai valdė asociacijos narių mokamas milijonines lėšas neatsakingai, o „Linavos servisui“ bus paskelbtas bankrotas, toks pat likimas gali ištikti ir kai kuriuos vežėjus, ypač smulkiuosius, kurie neturi finansinių galimybių pirkti įvairias paslaugas savo lėšomis.

„Asociacijos vadovai jau keletas mėnesių slepia duomenis apie tikrąją jos ir „Linavos servisas“ finansinę padėtį, tikėdamiesi, kad bus perrinkti. Dėl to tik stiprėja įtarimai, kad „Linavos servisas“, smulkiems vežėjams reikalingiausia bendrovė, bankrutuos. Maža to, abejodami asociacijos stiprumu, bankai atsisako skolinti jai pinigus, kurie būtų naudojami vykdant vežėjams aktualius projektus. Toks chaosas anksčiau ar vėliau gali lemti ne vienos bendrovės bankrotą“, – įsitikinę vežėjai, susibūrę į iniciatyvinę grupę „Už finansinį ir rinkimų skaidrumą asociacijoje „Linava“!“.

Iniciatyvinei grupei priklauso dalis Vilniaus regiono vežėjų, iš kurių aktyviausi yra Aidas Nakčiūnas („Girteka“), Remigijus Žitkevičius („Vilniaus dobilas“), Audronė Kumelienė („Dejusta“), Vidmantas Pelėda („Transekspedicija“) ir Vladimiras Kitovas („Vievio transportas“), Juozas Kuklys („Veka-Auto“).

A.Kondrusevičius: vyksta rinkiminės batalijos

Algimantas Kondrusevičius
„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sako, kad dalis minėtųjų vežėjų atstovų į teismą kreipėsi su tikslu peržiūrėti jiems nepalankius Vilniaus regioninio susirinkimo rezultatus, kuriuose jie buvo siūlomi kandidatais į prezidiumą. Pasak jo, asociacijos Teisinių reikalų komitetas nustatė, kad rinkiminės tvarkos pažeidimų Vilniaus regioniniame susirinkime nebuvo užfiksuota, tad buvo priimtas prezidiumo nutarimas nekartoti Vilniaus regioninio susirinkimo.

„Vyksta rinkiminės batalijos – tik taip galima tai paaiškinti. Dar nepriėmus nutarimo nekartoti Vilniaus regioninio susirinkimo, jau buvo pateiktas šių penkių vežėjų skundas teismui. Tokiu būdu šie vadovai savo asmenines ambicijas iškėlė aukščiau visų Lietuvos vežėjų interesų ir siekia pakartoti Vilniaus regiono kandidatų į asociacijos vadovybę rinkimus“, – situaciją apibūdina A. Kondrusevičius.

Tuo tarpu nepatenkinti vežėjai teigia, kad rinkimų sistema yra „ydinga”. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, vienas asociacijos narys turi vieną balsą, nepriklausomai nuo bendrovės dydžio, tačiau kongrese dalyvauti nėra būtina – įgaliojimą balsuoti vežėjo vardu galima išrašyti bet kuriam kitam asmeniui ar asociacijos nariui.

„Dėl tokios rinkimų tvarkos išsigimsta pati asociacija. Prieš rinkimus vyksta aktyvi įgaliojimų medžioklė, o tai leidžia asociacijos vadovams dar iki kongreso abejotinais metodais užsitikrinti įgaliojimus ir jais piktnaudžiaujant garantuoti sau šiltas vietas bei palankius sprendimus. Tokia sistema sudaro sąlygas jiems savivaliauti ir nekreipti dėmesio į narių interesus“, – tvirtino iniciatyvinės grupės nariai.

Gegužės 19 d., sušauktame neeiliniame „Linavos“ prezidiumo posėdyje, konstatuota, kad dėl šių teisinių procedūrų „Linavos“ kongresas numatytas gegužės 28 d. įvykti negali, iki teismas neišsiaiškins visų aplinkybių. Asociacijos prezidiumas priėmė sprendimą atidėti asociacijos „Linava“ XX-tą Kongresą bei apskųsti teismo sprendimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją