Pelningiausia automobilių gamintoja pasaulyje, kuriai gerą vardą atnešė lenktyniniai sportiniai automobiliai, prieš metus įžengė į naują nišą ir pradėjo gaminti dviejų tonų sportinę mašiną "Cayenne". Tokia strategija jai padėjo išlaikyti augimą po to, kai tradicinių modelių 911 ir "Boxter" paklausa sumažėjo.

Kompanija pareiškė, jog šiais metais pelnas gali būti nedidelis, kadangi sportinių automobilių pardavimai ir toliau smunka, o "Cayenne" paklausa sumažėjo. Ji nuvylė savo investuotojus, kurie tikėjosi, jog 10 metų iš eilės bus pelningi.

"Yra nemažai šansų, kad ketvirtojo modelio pristatymas gali paskatinti mintį, jog "Porsche" ir vėl tęsia plėtros tradicijas, - pareiškė analitikas Goldmanas Sachsas (Gouldmanas Sachas ). - Mes tikime, jog "Porsche" ketvirtojo modelio planai jau yra pasistūmėję į priekį: automobilis kuriamas, tiekėjai yra įtraukti ir, pasak mūsų šaltinių, prototipai išbandomi".

Ilgą laiką buvo laukiama, kad labiausiai trokštamų automobilių gamintoja apsispręstų dėl ketvirtojo modelio. Tačiau konkretesnių detalių apie tai teks palaukti.

Dabar "Porsche" bus kamantinėjama apie planus metinėje spaudos konferencijoje Štutgarte. Sprendimą ji turėtų priimti kitų metų pradžioje, o automobilis galėtų pasirodyti rinkoje ne anksčiau kaip 2006 ar 2007 metais.

Kompanijos vadovas Wendelinas Wiedekingas (Vendelinas Vydekingas) tik užsiminė apie automobilį, kuris galėtų įleisti "Porsche" į naują nišą ir pastūmėti konkurentus, kurie to nesitiki. "Mes turėsime dar mažiau draugų automobilių pramonėje", - neseniai sakė jis Vokietijos laikraščiui.

Daug spėliojama, kaip atrodys naujasis modelis: ar tai bus mažas sportinis automobilis, ar jis turės prabangų saloną. Tačiau populiariausias neabejotinai yra keturvietis dengtas automobilis arba sedanas.

Naujajame automobilyje tikriausiai bus modelio "Cayenne" detalių, kurios buvo sukurtos kartu su didžiausia Europos automobilių gamintoja "Volkswagen" (VW). Jo pagrindas gali būti visiškai nauja platforma arba platforma, sukurta kartus su VW, teigia ekspertai.

Tuo tarpu kiti analitikai tvirtina, jog "Porsche", praėjusiais verslo metais uždirbusi 933 mln. eurų ikimokestinio pelno, turi pakankamai lėšų pati sukurti naują platformą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją