Dar blogiau - bręsta reikalavimas maišyti didesnį kiekį biopriedų, ši tvarka tik padidins priklausomybę nuo vienintelio tiekėjo.

Lukas Vosylius, Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas, sako iš finansų ministrės Ingridos Šimonytės praėjusios savaitės kalbos Seime supratęs, kad pokyčiai, galintys pakeisti degalų kainas, įmanomi tik tada, kai bus gautos Konkurencijos tarybos (KT) tyrimo išvados. Bet jų laukiama tik metų pabaigoje.

"Mums šis klausimas labai svarbus, nes įmonės pasirašinės sutartis dėl degalų pirkimo kitiems metams, laukti metų pabaigos negalima", - sako L. Vosylius ir stebisi, kad KT tyrimus atlieka taip ilgai.

KT, analizuodama pagrindinius veiksnius, kurie daro įtaką degalų kainai, pažymi, kad konkurenciją padidintų ne tik liberalesnė rezervo kaupimo tvarka, bet ir galimybė visoje ES laikinai suspenduoti 4,7 proc. muito mokesčio taikymą, kai benzino importuojama iš trečiųjų šalių, taip dabar daroma su įvežamu dyzelinu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją