Šiuo metu „Smiltynės perkėlos" keltais neatlygintinai keliami Neringoje gyvenamąją vietą deklaravę žmonės ir jų artimieji, taip pat šioje savivaldybėje registruotų juridinių asmenų transporto priemonės.

"Smiltynės perkėlos" pagrindinės akcininkės, Susisiekimo ministerijos, valdininkai tikina norintys apie 20 proc. sumažinti „nemokamų" keleivių srautą. Vienas siūlymų - nebesuteikti lengvatų bendrovių, turinčių registruotą buveinę Kuršių nerijoje, transporto priemonėms ir darbuotojams. Neringos savivaldybės įmonių ir įstaigų transporto priemonės ir darbuotojai, kaip ir iki šiol, keltais būtų keliami nemokamai.

„Smiltynės perkėlos" pateiktą ir su visomis ministerijomis suderintą aprašą turės tvirtinti Vyriausybė. "Manau, kad tai truks apie du mėnesius. "Smiltynės perkėla" siūlo lengvatas turinčiųjų sąrašą trumpinti radikaliai, tačiau esama ir siūlymų jį dar labiau išplėsti", - dienraščiui sakė susisiekimo viceministras Arūnas Štaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją