Praėjusį ketvirtadienį į „Statoil“ degalinę Marijampolėje užsukę vairuotojai nustėro – benzino litras staiga atpigo 30 centų, iki 3,97 lito. Kainos smuko ir kituose didžiuosiuose tinkluose. Tiesa, šiandien benzino litras Marijampolėje jau kainuoja apie 4,05 lito. Vilniuje – apie 4,25 lito už litrą.

„Kainą turėjome sumažinti todėl, kad viena vietos degalinė staiga atpigino benziną. Neturėjome kitos išeities, kaip tik sekti paskui“, – tikino „Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Giedrius Bandzevičius.

Kainų karą Suvalkijos sostinėje sukėlė neseniai atidaryta ir Lietuvoje mažai kam girdėta nedidelė degalinė "Pilo", priklausanti "Eikinos" bendrovei. Tai naujas, tačiau ne pagrindinis šios įmonės verslas.

Pavyzdžiui, praėjusią savaitę benzino kaina šioje degalinėje buvo 4,05 lito. Be to, „Pilo“ savininkai marijampoliečiams yra išdalinę apie 5 tūkstančius nuolaidų kortelių. Vienam litrui su kortele taikoma 10 centų nuolaida.

„Pilo“ degalinė, jos vadovo Tomo Baskakovo teigimu, už 1 parduotą litrą benzino uždirba 0,084 cento. Palyginimui: „Statoil Lietuva“ vakar paskelbė taikanti 7 procentų pelno maržą vienam litrui. Norvegų valdomas degalinių tinklas už vieną parduotą benzino litrą uždirba apie 30 centų. Taigi „Eikinos“ ir „Statoil Lietuva“ pelno marža skiriasi 3,75 kartus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją