Dėl šio projekto taip pat ketinama prašyti Vyriausybės išvados, nes toks siūlymas sumažintų biudžeto pajamas.

Opozicijoje esantys trys Seimo nariai, Petras Gražulis, Kęstas Komskis, Almantas Petkus siūlo taikyti lengvatinį 8 proc. tarifą keleivių vežimui miesto ir priemiesčio reguliariaisiais maršrutais.

„Projekto rengimą paskatino viešojo transporto veiklos sektoriaus sunkumai, susiję su padidėjusiu akcizu degalams, sutrikusiais savivaldybių atsiskaitymais su vežėjais, įmonių bankrotais, sumažėjusia įmonių veiklos plėtra ir pan. Panaikinus PVM mokesčio lengvatas keleivių vežimui įmonių finansinė padėtis gerokai pablogėjo. Iškilo sunkumų vykdyti socialinę paslaugą – keleivių pavėžėjimą vietiniais reguliariais susisiekimo maršrutais“, – aiškinamajame rašte siūlymą motyvavo Seimo nariai.

Socialdemokratas Edvardas Žakaris posėdyje klausė, kodėl buvo pasirinktas būtent toks siūlomas lengvatinis PVM tarifas.

„Tikrai negalėčiau pasakyti ir laikytis 8 proc. tarifo. Asocijuotos vežėjų struktūros sako, kad toks tarifas leistų jiems sudurti galą su galu“, – kolegai atsakė A. Petkus.

„Vieni gina susisiekimo paslaugas teikiančias įmones, kiti kalba apie maisto produktus, treti – apie viešbučius. Ar nemanote, kad vertėtų konceptualiau pasižiūrėti ir kalbėti apie visas verslo sritis, kurios yra imlios darbo rankoms“, – svarstė liberalcentristas Žilvinas Šilgalis.

PVM lengvatos keleivių vežimui buvo panaikintos nuo praėjusių metų sausio. Iki to laiko šiai paslaugai taikytas 5 proc. PVM, šiuo metu PVM yra 21 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją