„Pirmasis e-bilieto etapas įgyvendintas – mes turime mėnesinius terminuotus elektroninius bilietus. Kitas etapas – vienkartiniai e-bilietai. Šiuo metu vyksta derybos ir greičiausiai vienkartinius elektroninius bilietus turėsime jau šią vasarą“, - sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

UAB „Automobilių stovėjimo aikštelės“ šiais metais planuoja įrengti dešimt mokėjimo automatų kainuojančių apie 15 tūkst. Lt, kuriuose bus galima atsiskaityti ne tik monetomis, bet ir e-bilietu.

„Birželio mėnesį bus įrengti ir testuojami pirmieji mokėjimo automatai su e.kortelės skaitytuvais. Tokius įrengsime prie Kauno medicinos universiteto klinikų, Rotušės aikštės, Vasario 16-osios gatvėje, šalia mūsų būstinės Gedimino g. 45 ir kitose vietose. Planuojame iki 2012 metų atnaujinti visus savo mokėjimo automatus“, – sakė bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Algimantas Puidokas.

Šiuo metu elektroniniu bilietu Kaune naudojasi apie 60 tūkst. žmonių, bet tikimasi, kad kitais metais elektroninės kortelės naudotojų padaugės iki 100 tūkstančių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją