"Lėktuvai yra apžiūrimi pagal specialią programą, jokių pokyčių ar pažeidimų nėra. Realiai vykstančių skrydžių duomenys rodo, kad vulkaninės dulkės lėktuvų nepaveikia", - sakė jis.

CAA vadovo teigimu, Lietuvos oro erdvėje maždaug 6,5-8 kilometrų aukštyje tvyrančių vulkaninių dulkių debesis, naujausiais duomenimis, yra gerokai sumažėjęs.

Anot oro erdvę prižiūrinčios ir skrydžius koordinuojančios įmonės "Oro navigacija" generalinio direktoriaus Algimanto Raščiaus, dabar atnaujinti skrydžius, numatytus tvarkaraštyje, labiau kliudo tai, kad jie vis dar negalimi kai kuriose kitose šalyse.

"Be to, visų skrydžių greitai atnaujinti ir vykdyti nebūtų įmanoma", - BNS sakė A.Raščius.

Vilniaus oro uoste antradienį 15.46 val. nusileido orlaivis iš Antalijos (“Stra1 Airlines”) ir 15.33 val. iš Vienos (“Austrian Airlines”). Artimiausi atvykimai: 18.05 val. ir 21.05 val. iš Rygos (“airBaltic”). Vėluoja atvykti orlaivis iš Antalijos (“flyLAL Charters”), planuojamas laikas – 20.01 val. 22 val. laukiamas orlaivis iš Maskvos (“UTair”).

Iš Vilniaus oro uosto 16.20 val. išvyko orlaivis į Vieną (“Austrian Airlines”) ir 15.27 val. į Rygą (“airBaltic”). Artimiausi išvykimai: 17.25 val. į Amsterdamą (“airBaltic”). 18.30 val. į Rygą (“airBaltic).

Tarptautinis Vilniaus oro uostas dirba visą parą ir jo tarnybos pasiruošusios aptarnauti visus atvykstančius ir išvykstančius orlaivius bei keleivius. Informacijai keleiviams teikti įrengtos papildomos telefono linijos: +370 5 2739306, 2739305, taip pat keleiviai gali skambinti nuolatiniu oro uosto informacijos telefonu +370 5 2306666.
Naujausia skrydžių informacija realiuoju laiku - Vilniaus oro uosto svetainėje www.vno.lt

Vilniuje atšaukti ryte turėję vykti reguliarieji skrydžiai į Rygą, Prahą, Miuncheną, Kopenhagą, Amsterdamą ir Taliną.

Antras pagal dydį Kauno oro uostas pranešė, kad jame antradienį oro bendrovės "airBaltic" ir Ryanair" atšaukė skrydžius į Rygą, Londoną ir Briuselį. „airBaltic” skelbia, kad reisai Ryga – Kaunas 17.15 val. ir Kaunas – Ryga 18.30 val. bus vykdomi.

Palangos oro uoste atšaukti keli antradienio skrydžiai į Kopenhagą, Rygą, Oslą, tačiau Skandinavijos SAS 15 val. 10 minučių gali skristi į Kopenhagą.

Skandinavijos avialinijos SAS informuoja, kad dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio dulkių debesies Danijos oro erdvė bus uždaryta iki š.m. balandžio 21 d., trečiadienio, 3 valandos nakties. Skrydžiai nebus vykdomi į ir iš Skandinavijos bet kokia Europos kryptimi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją