Vakare buvo atšauktas antrasis Rusijos oro linijų skrydis į Maskvą - jis buvo planuotas 18 val. 20 min. Pirmasis lėktuvas pakilo 15 val. 15 min.
Visi kiti skrydžiai - atšaukti, patvirtino Vilniaus oro uosto komunikacijos vadovė Gabrielė Vasiliauskaitė.

Vilniaus oro uostas, remdamasis "Oro navigacijos" raštu, praneša, kad skrydžiai virš Lietuvos negalimi iki šeštadienio 6 val. ryto.

Pasak G.Vasiliauskaitės, rusiški lėktuvai skrenda žemiau nei kiti, todėl jie nepasiekia iš Islandijos slenkančių vulkaninių dulkių debesų.
Lietuvos oro erdvė, kurią iš dalies dengia vulkaninių dulkių debesis iš Islandijos ugnikalnio, formaliai jau nebėra uždaryta. "Oro navigacijos" vadovas Algimantas Raščius BNS sakė, jog tai suteikia daugiau erdvės lėktuvų pilotams patiems priimti sprendimus.

A.Raščiaus teigimu, orlaiviai gali skristi pietų ir rytų kryptimis - aplenkdami dulkių debesį ir į tuos oro uostus, kurie veikia.
Išsiveržęs Islandijos ugnikalnis ir jo skleidžiami pelenų debesys penktadienį paralyžiavo ne tik Lietuvos, bet ir visų šiaurės ir vakarų Europos oro uostų darbą.

Dėl vulkaninių pelenų debesies ketvirtadienį ir penktadienį uždaryti Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Airijos, Nyderlandų, Belgijos, Šiaurės Suomijos, Švedijos, Danijos, Belgijos bei Prancūzijos oro uostai.

Skandinavijos oro bendrovė SAS informuoja, kad visi Skandinavijos oro uostai (Kopenhagos, Oslo ir Stokholmo) š.m. balandžio 17 d. bus uždaryti bent iki 13 valandos (vietos laiku). Deja, kol kas nėra galimybės tiksliai nurodyti, kada skrydžiai vėl bus atnaujinti.