Europoje pagrindiniai 1 serijos BMW konkurentai bus penkių durų “Audi A3”, “Alfa Romeo 156” ir “Volvo V50”, o JAV šis modelis konkuruos su ypač populiariais “Honda Accord” ir “Toyota Camry”.

BMW generalinis direktorius Helmutas Panke teigė, kad 1 serija bus beveik tokio paties dydžio kaip prieš 35 metus pasirodęs BMW 2002 modelis, kuris buvo ir dabar itin populiarios 3 serijos pirmtakas. 1 serijos BMW bus vienintelis rinkoje tokio dydžio automobilis su galiniais varomais ratais.

3 ir 1 serijos modeliai dalinsis apie 40% komponentų. Šie automobilis bus gaminami skirtingų platformų pagrindu, tačiau apie 80% gamybos procesų bus identiški. Todėlšie automobiliai, norsjų ilgiai bei bazės yra skirtingi, gali būti gaminami tose pačiose gamyklose, panašiai kaip ir 5 bei 6 serijos automobiliai. 3 ir 1 serijos BMW turės iki 10 skirtingų kėbulų. 3 serija dabar turi sedano, kupė, kabrioleto, hetčbeko ir universalo kėbulus.

BMW generalinis direktorius Šiaurės Amerikai Tomas Purves’as teigė, kad JAV pasieks tik 1 serijos sedanas bei du, greičiausia 6 cilindrų, varikliai, nes amerikiečiai nori, kad visi BMW būtų galingi, puikiomis važiavimo savybėmis pasižymintys automobiliai Todėl nėra prasmės Šiaurės Amerikos rinkai siūlyti 1 serijos su 4 cilindrų silpnesnėmis jėgainėmis.