Pirmąsyk Lietuvoje vykstančių kursų „Skrisk be baimės“ organizatoriai žada, jog išklausę vos vieną dieną trunkančią specialią programą, jų dalyviai sužinos veiksmingų būdų, kaip įveikti baimę skraidyti lėktuvais.

Kursus organizuojančios viešosios įstaigos „Darius ir Girėnas“ vadovas Vytenis Morkūnas teigia, jog atsižvelgiant į žmonių susidomėjimą, kursai bus organizuojami nuo 6 iki 12 kartų per metus: „Bendradarbiaujame su avialinijomis ir žinome, kad Lietuvoje yra poreikis surengti tokius
kursus. Panašūs dalykai yra labai populiarūs užsienyje, kur žmonės sistemingai mokomi atsikratyti baimės skraidyti, tačiau mūsų šalyje tai yra analogo neturintis projektas“.

Statistika teigia, jog lėktuvuose diskomfortą jaučia kas penktas asmuo. Skrydžio baimė, kitaip žinoma kaip aviofobija, pasireiškia stipriu nerimu, pykinimu ar panikos priepuoliais skrendant lėktuvu. Kita vertus, anot specialistų, skrydis lėktuvu yra laikomas pačiu saugiausiu būdu
keliauti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją