Patikrinimas atliktas po to, kai spalio 20 dieną į Palangos degalinės darbuotojus kreipėsi į „Statoil“ atvykusi klientė, kuri į automobilį „Hyundai Trajet“ užsipylė 83 litrus dyzelinio kuro, nors techniniuose dokumentuose buvo teigiama, kad šio automobilio kuro bako talpa – 65 litrai.

Iš karto po klientės kreipimosi degalinės darbuotojų iškviesta Valstybinė įmonė Klaipėdos metrologijos centras, nustatė, kad pilant dyzelinius degalus, dozatoriaus paklaidos nėra. Vakar Valstybinė Klaipėdos metrologijos inspekcija, dar kartą patikrinusi degalinės degalų kolonėlių siurblių dozavimą, taip pat nustatė, jog pilant degalus paklaidos nėra.

Kompanijai „Lietuva Statoil“ patikrinimų duomenis pateikė kasos aparatus aptarnaujančios bendrovės „CompServis“ ir degalų kolonėlių kompiuterinę įrangą prižiūrinčios kompanijos „Cosmica Servisas“ specialistai. Abiejų bendrovių ekspertai garantavo, kad „Statoil“ degalinės įrangoje nurodytą dieną netikslių duomenų neužfiksuota ir visi rodmenys sutampa.

„Lietuva Statoil“ darbuotojų iniciatyva vakar automobilį pardavusios bendrovės UAB „Vytaro servisas“ Klaipėdos atstovybės autoservise turėjo būti automobilio išmatuota kuro bako talpa. Tačiau abejonę degalinės kasos duomenimis pareiškusi automobilio savininkė į šį patikrinimą neatvyko. Degalinei pretenzijos raštu klientė taip pat nepateikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją