Jau beveik pusmetį vairuotojus, užsukusius pasipildyti degalų, persmelkia nemalonus jausmas. Litras benzino balansuoja ties 4 litų riba, o kaskart pripildžius vidutinės klasės automobilio degalų baką tenka pakloti per 200 litų.

Tačiau jei išsipildys analitikų prognozės, dabartinės degalų kainos metų gale atrodys kaip malonus prisiminimas. Atsigaunant didžiųjų pasaulio valstybių ekonomikoms barelis "juodojo aukso" jau šiemet gali priartėti prie 100 JAV dolerių ribos.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius dienraščiui teigė, kad vieninteis būdas sumažinti kosmines degalų kainas Lietuvoje - mažinti šiai degalų rūšiai taikomą akcizą, kuris šiuo metu yra didesnis, nei reikalauja ES direktyvos. Beje, Lietuva yra vienintelė Baltijos valstybė, taikanti benzinui maksimalų šių degalų akcizą.

Tačiau Finansų ministerija ne kartą deklaravo, kad benzino akcizo mažinti neplanuoja, ir šiuo klausimu jokios diskusijos nevyksta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją