Nuolat atsinaujinantis automobilių pasaulis pateikia vis efektyvesnių bei įdomesnių technologinių ir dizaino sprendimų. Tuo galėjo įsitikinti kasmetinės specializuotos automobilių, aksesuarų, serviso įrangos bei technologijų parodos lankytojai.

Parodoje puikuojasi “Toyota”, “Nissan”, “Mercedes-Benz”, “Škoda”, “Daewoo”, “Ssangyong”, “Kia”, “Saab”, “Renault”, “Volvo”, “Chrysler”, “Jeep”, “Hyundai”, “Mitsubishi”, “Jaguar”, “Land Rover”, “Santana”, “Aixam” bei rusiški “Gaz” modeliai.

UAB “Ekspozicijų centras” parodos projekto vadovas Virginijus Šaulys atkreipė dėmesį, kad “Kauno autodienose” yra Lietuvoje dar neeksponuotų modelių - tai Frankfurto parodoje neseniai pirmą kartą pasaulyje pristatytas Mercedes-Benz prabangusis didžiatūris “Viano”.

Pirmą kartą Lietuvoje pristatytas ir kultiniu vadinamas “Mitsubishi Lancer Evoliution VII”. Akcentuojama, jog šį modelį buvo galima pamatyti populiariame Holivudo filme “Greiti ir įsiutę 2”.

Parodos lankytojus ne mažiau domino ir Prancūzijoje pagaminti “Aixam” modeliai, kurių išskirtinės savybės - minimalus greitis ir galimybė važinėti gatvėmis be vairuotojo pažymėjimo. Šie automobiliukai prilyginami mopedų kategorijai. Mažutės, iki 350 kg sveriančios mašinėlės sunaudoja iki 3,5 litro degalų 100 kilometrų ir yra skirtos važinėti mieste. Maksimalus jų greitis - 45 km/val. Vakaruose “Aixam” noriai perka ir vyresni žmonės, ir jaunimas. Prie linksmų autonaujienų būtų galima priskirti ir Prienų rajone gyvenančio konstruktoriaus Rimanto Brundzos sukonstruotas lenktynines mašinas, kurios eksponuojamos lauko teritorijoje esančiuose stenduose.

Tarp įspūdingų įvairiausių markių automobilių puikavosi ir motociklų stendas. Lankytojus ypač domino sidabru žvilgantis “100TH Anniversary V-Rod”. “Tie įspūdingi motociklai net brangesni už kai kuriuos automobilius”, - lygindama greta esančius “Daewoo” ir motociklų stendus stebėjosi parodos lankytoja.

Šiemetinės parodos, kuri vyks iki spalio 5 dienos, ekspozicijų plotas - 2750 kv.m. (lyginant su praėjusiais metais, padidėjo 150 kv.m), bet joje dalyvauja dviem firmom mažiau nei pernai (71). Pirmą kartą parodoje nedalyvauja paprastai didžiausius ekspozicijų plotus užsisakydavusi UAB “Kauno vista”. “Ford” ir “Mazda” automobiliais prekiaujančios bendrovės direktorius Darius Armonas sakė, jog taip atsitiko todėl, kad naujausi “Ford” ir “Mazda” modeliai Baltijos šalyse bus pristatomi spalio pabaigoje.